Info

Video+foto: sindikalci sedam kantonalnih MUP-ova traže iste plaće za sve policajce u FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video+foto: sindikalci sedam kantonalnih MUP-ova traže iste plaće za sve policajce u FBiH – Savez Sindikata policije i uposlenika u ministarstvima unutrašnjih poslova u Federaciji Bosne i Hercegovine danas je u Zenici organizovao sastanak na kojem su odlučili o daljim koracima nakon što vlast nije prihvatila njihovu inicijativu o donošenju jedinstvenog granskog kolektivnog ugovora za sve uposlene u MUP-ovima u FBiH.

Ranija inicijativa Saveza Sindikata policije i uposlenika u Ministarstvima unutrašnjih poslova u Federaciji BiH o donošenju jedinstvenog granskog kolektivnog ugovora za sve uposlene u ministarstvima unutrašnjih poslova u Federaciji BiH, kao ni inicijativa za otvaranje dijaloga između ovog Sindikata, Vlade Federacije BiH i svih kantonalnih vlada o izjednačavanju plata svih uposlenika u ministarstvima unutrašnjih poslova na nivou Federacije BiH nije prihvaćena, što predstavnici sindikata smatraju neprihvatljivim.

Savez Sindikata policije i uposlenika u MUP-ovima u Federaciji BiH donijeli su zaključak da organizuju proteste ako ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi.

– Isto tako nije prihvaćena inicijativa ovog Sindikata o otvaranju socijalnog dijaloga koji je zatražen pismenim putem pa je neobjašnjivo da se Vlada Federacije nije udostojila pismeno odgovoriti na akte Sindikata, već je zadužila nekoga od savjetnika da ovaj Sindikat obavijesti putem telefona da ih ne prihvataju kao pregovarače”, kazao je Almir Salkičević, predsjednik Sindikata MUP-a ZDK, dodajući da u ovom Savezu nisu MUP KS i FUP koji imaju odlična primanja u odnosu na druga ministarstva unutrašnjih poslova na nivou Federacije BiH.

Vladi Federacije BiH dali su mjesec dana roka da krenu sa pregovorima, u suprotnom će prirediti proteste pred zgradom Vlade Federacije BiH.

sindikat-mup-ova-o-placama



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno