Zenica

VIDEO+FOTO: Rotary Club Zenica i otvaranje rekonstruisanog sportskog terena na Kamberovića polju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Rotary Club Zenica i otvaranje rekonstruisanog sportskog terena- U toku je realizacija projekta „Most među različitostima” čiji je cilj senzibiliziranje lokalne zajednice da razumiju potrebe i mogućnosti osoba s invaliditetom.

Rotary klub Zenica već dvije godine radi na pripremi ovog projekte i u toku ovog mjeseca je izvršena rekonstrukcija košarkaškog terena na Kamberovića polju.

Ovaj sportski teren je obnovljen i prilagođen za korištenje i osobama s invaliditetom tako da će se moći rekreirati igrajući košarku u kolicima i sjedeću odbojku.

Projekat je osmišljen u partnerstvu s Koalicijom Organizacija osoba s invaliditetom Zeničko- dobojskog kantona koji su posebnu važnost dali potrebama da se osobe s invaliditetom bave različitim sportskim aktivnosti. Vjerujemo da će se kroz sport razvijati dvosmjerna inkluzija između osoba sa invaliditetom i osoba bez invaliditeta. Ovo je prvi sportski teren na otvorenom u Bosni i Hercegovini koji će biti dostupan osobama sa invaliditetom. Vidimo u potrebe, ali drugačije mogućnosti. tome priliku da se svi, kao zajednica, susretnemo sa svojim sugrađanima koji imaju iste.

Današnjem svečanom otvaranju prisustvovale su zvanice iz Gradske uprave, kao i predstavnici Vlade ZDK, te drugih Udruženja koji rade na području Zenice i ZDK.

Publika je uživala u pripremljenom programu koji su obogatili Zlatan Alispahić, kao i mažoretkinje iz Novog Travnika.

U okviru projekta “Most među različitostima” realizirati će se još dvije dvodnevne radionice za predstavnike i članove organizacija osoba s invaliditetom iz svih gradova ZDK koji čine Koaliciju.

Prva radionica pod nazivom Kako biti lider biti će organizirana 24 i 25. maja za 13 učesnika koji dolaze iz Maglaja, Doboj Juga, Visokog, Breze, Zavidovića, Žepča i Zenice. i u sjedećoj odbojci. Početkom septembra ove godine organizirati ćemo dva Rotary turnira za košarku u kolicima

Posebno značajnim smatramo kampanju koju ćemo provoditi sa ciljem da promoviramo dvosmjernu inkluziju i potaknemo lokalnu zajednicu na veći senzibilitet prema osobama s medija, te prigodom različitih sportskih i kulturnih događaja. invaliditetom. Kampanju ćemo provoditi u narednom periodu putem elektronskih i printanih

Partneri na realizaciji ovog projekta su Koalicija organizacija osoba s invaliditetom ZE DO kantona, Grad Zenica i West Bend Sunrise Rotary Klub (iz SAD), koji je finansijski podržao ovaj projekat. Ovo je prvi projekat u BiH koji u potpunosti finansira Global grant Hearts of Europe, a glavni donatori su USAID, Rotary International i Rotary Distrikt 1910.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno