Biznis Zenica

Udruženje poslodavaca Zenica uspješno implementiralo projekat „Ja radim odmah nakon škole“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Udruženje poslodavaca Zenica je održalo završnu konferenciju povodom prezentacije projektnih aktivnosti i uspješnog završetka projekta „Ja radim odmah nakon škole“ (I work right after school), finansiranog grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State). Projekat je osmišljen s ciljem promocije ženskog poduzetništva i deficitarnih zanimanja u prehrambenoj industriji, fokusirajući se na profesije kuharice, slastičarke i pekarke u Zeničko-dobojskom kantonu.

Ovaj projekat je sproveden kroz promociju stručnog obrazovanja, saradnju sa školama, roditeljima i poduzetnicima te direktnu podršku putem izrade promotivnih video materijala. Udruženje poslodavaca Zenica je aktivno sarađivalo sa četiri mješovite srednje škole: Mješovita srednja škola Zenica, Mješovita srednja škola Kakanj, Mješovita srednja škola Zavidovići i Mješovita srednja škola „Musa Ćazim Ćatić“ u Olovu, kao i sa osnovnim školama širom kantona.

Implementirane aktivnosti uključuju:

  • Izrada promotivnih videa: Kreirana su četiri visokokvalitetna promotivna filma za srednje škole u ZDK koje obrazuju kadrove za zanimanja kuhar, pekar i poslastičar.
  • Kontinuirana promocija videa: Promotivni videi su redovno prikazivani u srednjim školama i tokom profesionalne orijentacije u završnim razredima osnovnih škola, uključujući prezentacije roditeljima, čime je obuhvaćena šira publika.
  • Radionice „Izrada biznis planova“: U Mješovitoj srednjoj školi Zenica i Mješovitoj srednjoj školi Kakanj održane su radionice za učenike završnih razreda koji se obrazuju za zanimanja kuhar i poslastičar. Trideset učenika je osposobljeno za izradu biznis plana, uz obezbijeđeno kontinuirano mentorstvo za daljnji napredak. Dva najbolja biznis plana nagrađena su večerom sa prijateljima.
  • Kafa sa uspješnim poduzetnicama: Organizovani su susreti između uspješnih poduzetnica i učenika, pružajući mladima priliku da čuju inspirativne priče, povećaju svoje samopouzdanje i vjeru u sopstvene sposobnosti kroz razmjenu iskustava i ideja u opuštenoj atmosferi.
  • Podrška ugostiteljskih objekata: Dio ugostiteljskih objekata podržao je projekat kroz promociju videa, dodatno povećavajući vidljivost i atraktivnost ovih zanimanja.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno