Nogomet

VIDEO+FOTO: Regoje majstorijom donio Čeliku pobjedu i korak ka opstanku u Premijer ligi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Regoje majstorijom donio Čeliku pobjedu i korak ka opstanku u Premijer ligi – Domaći su fenomenalno ušli u susret. Nakon nekoliko solidnih napada, Bojan Regoje je pogodio za vodstvo Zeničana. Na ubačaj iz kornera reagovao je u maniru rasnog strijelca, i onda vrlo lijepim volej-udarcem od prečku smjestio loptu u mrežu.

U nastavku prvog poluvremena gotovo ništa važno se nije desilo. Poslije pogotka uslijedio je mirniji dio utakmice od oko 25 minuta, da bi tek tada Hećo i Šišić stvorili ozbiljnije akcije pred golom gostiju, no bez većih uzbuđenja.

Drugo poluvrijeme je otvoreno slobodnim udarcem Šišića, ali je lopta otišla preko gola. Nakon tog pokušaja ništa spektakularno nismo mogli vidjeti u Zenici. Čelik je većinom držao loptu u svom posjedu, a gosti su izgledali u potpunosti bezidejno na terenu, pa je tako ostalo 1:0.

Domaći tim je ovom pobjedom došao na korak od timova koji su u sigurnoj zoni, pošto su Čeliku na ruku išli rezultati iz ostale dvije utakmice 5. kola.

Čelik – Široki Brijeg 1:0 (Regoje 8’)

Čelik: Ružić, Regoje, Karić, Dilaver, Brković, Jusić, Bureković, Sadiković, Pezer, Hećo, Šišić.

Široki: Soldo, Kožul, Barišić, Čabraja, Ivanković, Ćorluka, Milićević, Brekalo, Sivrić, Marina, Nikić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno