Nogomet

Hitno sazivanje tematske sjednice o NK Čelik kao imperativ!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Hitno sazivanje tematske sjednice o NK Čelik kao imperativ! – Jučerašnja pobjeda protiv NK Široki Brijeg je povećala šanse za opstanak našeg kluba u BH Telecom Premijer ligi BiH što nas svakako raduje. Svjesni smo da bi ispadanje u niži rang po prvi puta od osamostaljenja države znatno usporilo proces oporavka NK Čelik, te svakako čestitamo igračima i stručnom štabu na zalaganju i dosadašnjem učinku u proljetnom dijelu prvenstva, sa željom da će ekipa do kraja takmičarske sezone izboriti toliko željeni opstanak te razveseliti sve Čelikove navijače i simpatizere!

Veseli nas činjenica da je naš klub u fokusu javnosti i da je Čelik zbog dobrih rezultata u posljednje vrijeme ponovo jedna od glavnih tema u gradu. Ipak, pobjedama koje ekipa reda i eventualnim opstankom u ligi, neće biti riješeni nagomilani klupski problemi na koje ukazujemo preko 2 i pol godine.

Usvajanjem statuta po članskom modelu su udareni temelji za organizacijske reforme u klubu, ali na one finansijske se još uvijek čeka iz nepoznatih razloga. Naglašavali smo da su prioriteti usvajanje statuta i potpisivanje reprograma s Poreznom upravom FBiH kada je u pitanju opstanak kluba kao pravnog lica i njegov oporavak. Nakon usvajanja statuta se priča o sanaciji finansijskih problema konstantno stavlja u drugi plan iza sportskih rezultata što nikako ne smije biti slučaj jer bi nepotpisivanjem reprograma s Poreznom upravom klub propustio posljednji voz za spas.

Naglašavamo da je Radna grupa, koju su pored predstavnika Gradske uprave, Gradskog vijeća, činili i predstavnici NK Čelik Zenica, predstavnik UG Robijaši 1988 Zenica i naši predstavnici, ispunila sve preduslove za održavanje tematske sjednice Gradskog vijeća, a da je Upravni odbor NK Čelik Zenica uputio zahtjev Poreznoj upravi, te da više nema opravdanja za dalje prolongiranje tematske sjednice jer je za potpis reprograma ostalo još samo 20 dana!

Nebrojeno puta smo ponavljali kako su bivše gradske strukture najodgovornije za stanje u kojem se naš klub nalazi, a za neprovođenje i dalje odgađanje rješenja ovog problema, krivci će biti novi ljudi, ali na istoj adresi.

Pozivamo sve političke subjekte za ozbiljnije shvatanje ovih problema za naš klub i HITNO sazivanje tematske sjednice o NK Čelik Zenica u Gradskom vijeću na kojoj ćemo zahtijevati ispunjenje obećanja na koja su se ti politički subjekti obavezali, a to je finansijska i institucionalna podrška Grada Zenice pri sanaciji administrativnih, finansijskih i inftastrukturnih problema u voljenom nam klubu!

Opstanak u ligi ne garantuje opstanak Čelika kao pravnog lica – odgovornost Grada Zenice!

zacelik.org



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno