Zenica

VIDEO+FOTO: REaktiv obilježio 10 godina postojanja izdavanjem vodiča za mlade

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Omladinsko udruženje REaktiv iz Zenice ove godine obilježava 10 godina postojanja i rada s mladima. Povodom godišnjice iz ovog udruženja su izdali vodič za buduće omladinske radnike u kojem opisuju kako u 10 koraka realizirati aktivnost za mlade u svojoj zajednici.

„Naša želja je oduvijek bila da ostavimo nešto u trajno nasljedstvo mladima koji dolaze poslije nas. U ovom vodiču smo objedinili naše desetogodišnje iskustvo i sve naučene lekcije kako bismo pomogli mladima koji žele realizirati aktivnosti za mlade da ne ponavljaju greške koje smo mi pravili. Simbolično na desetu godišnjicu odlučili smo objaviti ovaj vodič“, izjavio je Aldin Alić, autor vodiča i osnivač Omladinskog udruženja REaktiv.

Vodič je izrađen kao dio projekta „Dare to change“ koji se realizuje u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), projekta kojeg implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM), a finansira Austrijska razvojna saradnja. Vodič je moguće preuzeti na ovom linku.

U vodiču je pojašnjeno kako u 10 koraka realizirati aktivnosti za mlade u svojim zajednicama. Navedeni su i primjeri dobre prakse, kao i nekoliko ideja koje svaka mlada osoba može realizirati u svojoj zajednici. Vodič je interaktivan i sadrži 7 korisnih alata i najznačajnije zakone o mladima koje mladi mogu preuzeti skenirajući QR kodove, te odmah početi koristiti.

Iz REaktiva su poručili da ove godine simbolično pored 10. godišnjice rada udruženja obilježavaju i petu godišnjicu od uspostavljanja Centra za mlade Zenica. Nadaju se da će se Sporazum sa Gradskom upravom Zenica o Centru za mlade nastaviti i u narednim godinama, te da će ova pozitivna institucionalna saradnja i podrška mladima biti još jedan primjer dobre prakse na lokalnom nivou.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno