Zenica

FOTO: OŠ “Aleksa Šantić” organizovala aktivnosti s ciljem prevencije vršnjačkog nasilja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučer su OŠ “Aleksa Šantić” posjetili predstavnici JZU Zavod za bolest i ovisnost ZDK kao i predstavnici MUP-a ZDK, te na poziv Uprave škole održali preventivno-edukativno predavanje za roditelje učenika ove škole. Tim Zavoda za bolest ovisnosti su činili Nermin Bajrić, glavni tehničar Ambulante Zavoda i dr.sc. Nermana Mujčinović, šef Odjeljenja za bihevioralne ovisnosti.

Roditeljima učenika koji su došli u velikom broju je održana edukacija o ovisnostima i mentalnom zdravlju sa posebnim naglaskom na ovisnost o internetu i društvenim mrežama kod djece i odraslih.

Predstavnici  MUP-a ZDK Murtić Alem i Pojskić Irman kroz predavanje za roditelje dali su svoj doprinos ovoj edukaciji, te upoznali roditelje/staratelje na temu maloljetničke delinkvencije i nedoličnog ponašanja mladih sa osvrtom na krivična djela koja idu na štetu djece i maloljetnika,  o opasnostima, oblicima nedoličnog ponašanja, mjerama zabrana i kaznenim mjerama postojećeg Zakona i sl.

Radionica je održana u prostorijama ove škole, kao i PŠ Dolača i PŠ Mošćanica kojoj je prisutvovao veliki  broj roditelja, uposlenici škole, a ista je organizovana s ciljem doprinosa prevetivnim mjerama, sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja.

Izvori vršnjačkog nasilja su brojni, oni su individualni, mogu biti porodični, društveni. Riječ je o složenom fenomenu i potrebna je aktivnost društva da bi se isti prevenirali i rješavali.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno