Zenica

VIDEO+FOTO: Promocija knjige “Ratni zločini nad djecom Zavidovića”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Promocija knjige “Ratni zločini nad djecom Zavidovića”- UDRUŽENJE BATON ZENICA PROMOVISAO KNJIGU RATNI ZLOČINI NAD DJECOM ZAVIDOVIĆA 1992-1995. godine

Udruženje ”Baton” Zenica obilježavajući 30 godina od početka Agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu, u utorak 08. novembra 2022. godine, u prostorijama Muzeja grada Zenica, organizovao je promociju knjige pod nazivom:

RATNI ZLOČINI NAD DJECOM ZAVIDOVIĆA 1992-1995. godine, autora Mirnesa Halilovića, profesora historije iz Zavidovića.

Na promociji knjige su osim autora govorili:

Mr. sc. Elvedin Mulagić

Dr. sc. Muamer Džananović

Dr. sc. Amir Ismić,

Ova monografija predstavlja izuzetno zahtjevan istraživački projekat kroz koji je sam autor prošao, a u fokusu je kao što smo već istakli stradanje djece od 1992 do 1995. godine na području općine Zavidovića.

Knjiga navodi detaljan opis 25. poginule djece i to 12. djevojčica i 13. dječaka, starosne dobi od nepunih dvije godine, do 17. godina, odnosno od 1976 do 1992. godine rođenja.

Ozbiljnost u pripremi i realizaciji ove monografije pokazuje činjenica da je autor uredno realizovao 67. intervjua, a to su sve potresna svjedočanstava sa najbližim članovima porodica stradalih kojima je ovaj gubitak drage djece bio nenadoknadiv.

Predsjednik Udruženja „Baton“ Zenica Doktor historijskih nauka Amir Ismić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno