Zenica

NAJAVA: Obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa (ponedjeljak 14.11.2022.) Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica realizira niz aktivnosti.

U saradnji sa Udruženjem djece i mladih oboljelih od šećerne bolesti u Zeničko-dobojskom kantonu u nedjelju, 13.11.2022. godine, organizuje predavanje na temu „Značaj pravilne ishrane u kontroli diabetesa“ koje će biti organizovano za sve članove ovog udruženja sa početkom u 10:00 sati u Domu mladih-UMCOR. Predavanje će držati Maja Jonjić-Trifković (magistar nutricionizma). Nakon predavanja planiran je defile gradskim ulicama, okupljanje na trgu Alije Izetbegovića te mjerenje nivoa šećera u krvi svim okupljenima sa početkom u 11:00.

U saradnji sa studentima Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici, Udruženjem dijabetičara Zeničko-dobojskog kantona, Udruženjem studenata medicine u Bosni i Hercegovini – BoHeMSA u ponedjeljak , 14.11.2022. godine sa početkom u 10:00 sati u holu Shopping centra Zenica, planirano je mjerenje šećera u krvi i krvnog pritiska svim prisutnima uz podjelu zdravstveno promotivnog materijala s ciljem edukacije stanovništva i promocije zdravih navika.

U saradnji sa Srednjom mješovitom školom u ponedjeljak, 14.11.2022. godine sa početkom u 13:30 biti će organizirano predavanje za njene učenike sa ciljem edukacije učenika o samom dijabetesu, pravilnoj prehrani, simptomima niskog nivoa glukoze u krvi i što u takvim slučajevima učiniti. Predavanje će držati Maja Jonjić-Trifković (magistar nutricionizma) i spec dr Elma Kuduzović (Rukovodilac Odjeljenja za promociju zdravlja i prevenciju bolesti).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno