Zenica

VIDEO+FOTO: Potpisan ugovor za sanaciju krova BNP Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon višegodišnjeg problema sa ravnim krovom na zgradi Bosanskog narodnog pozorista Zenica ove godine je raspisana javna nabavka za sanaciju krovnih ploha zgrade Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Danas je u prostorijama Gradske uprave potpisan ugovor o izvođenju radova na sanaciji krovnih ploha zgrade „Bosanskog narodnog pozorišta“ Zenica, između Grada Zenica i društva Braća Karić d.o.o. Zenica.

Procijenjena vrijednost ugovora PDV je 1.300.000 KM sa PDV-om, a planirano je da radovi traju četiri mjeseca.

Nakon obavljene procedure najbolju ponudu je dala zenička kompanija “Braća Karić”, a očekuje se do kraja godine da će hram kulture u Zenici imati siguran i nov krov.

Gradonačelnik Kasumović je istakao važnost BNP Zenica kako za kulturno nasljeđenje Zenice, ZDK i BiH, tako i za arhitektonsko jer zgrada BNP-a Zenica spada u jednu od najljepših u regionu.

Enes Karić je najavio da će kompanija “Braća Karić” raditi na ovom projektu sa velikom pažnjom i da njihovo iskustvo u proteklim godinama na istim i sličnim poslovima može garantovati kvalitetno izvođenje radova.

Ovo je najveće infrastrukturno ulaganje u zgradu BNP-a od njene izgradnje 1978.godine. Što je također važno napomenuti Bosansko narodno pozorište Zenica je jedina institucija kulture ovog tipa na području dva kantona, ZDK i SBK, odnosno jedino profesionalno pozorište u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno