Zenica

„Bosansko narodno pozorište“ Zenica uskoro dobija novi krov

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i direktor društva Braća Karić d.o.o. Zenica potpisali su danas Ugovor o izvođenju radova na sanaciji krovnih ploha zgrade „Bosanskog narodnog pozorišta“ Zenica.

Vrijednost radova na sanaciji krovnih ploha zgrade „BNP“ Zenica iznosi 1.285.055,31 KM, a rok za izvođenje radova je četiri mjeseca od potpisivanja ugovora.

„Bosansko narodno pozorište Zenica je najrespektabilnija ustanova kulture, ne samo u Zenici, nego i šire. Vanjština objekta je bila zapuštena. Veći dio problema smo sanirali, i sad je red da se saniraju i krovne plohe. Osim toga, nabavili smo i dio nove tehničke opreme za rad pozorišta. U svakom slučaju, namjera Gradske uprave Zenica i mene kao gradonačelnika je da Bosanskom narodnom pozorištu Zenica vratimo stari sjaj“, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Pomoćnica Gradonačelnika za socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti Sumea Mujkanović je istakla da je Grad Zenica strateški opredijeljen da pripremi i dovede uslove zgrade “BNP” Zenica u stanje koje zadovoljava sve kriterije za održavanje najvažnijih kulturnih događaja.

„Znamo da se radi o pozorištu koje je bilo najznačajnije u bivšoj Jugoslaviji. Početak je sanacija krova, a nakon toga ćemo sanirati unutrašnji prostor. Za narednu godinu ćemo u saradnji sa Bosanskim narodnim pozorištem dogovoriti šta je najprioritetnije kad su u pitanju investicijska ulaganja u zgradu da se uradi. S tim aktivnostima ćemo nastaviti do trenutka kad dobijemo objekat koji je rekonstruisan i renoviran da bude jedan renomirani objekat za sve kulturne radnike, kako u našem gradu, tako i za goste koji dolaze iz drugih gradova i država“, kazala je Mujkanović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno