Ostali sportovi

VIDEO+FOTO: Potok osvojio Ramazansku Ligu 1440/2019

VIDEO+FOTO: Potok osvojio Ramazansku Ligu 1440/2019 – Kulminacija ramazanskog futsala kroz takmičenje Ramazanske lige 1440/2019 nije razočarala, a ponudila je punim tribinama dvorane Bilmišće pred oko 800 gledalaca dva vrhunska okršaja vrijednim završnice ovog već sada prestižnog takmičenja u zeničkoj regiji.

Prva na programu je bila utakmica za treće mjesto koju su igrali ekipe Trgovišće i Pridražići. Nakon odličnih 24 minute i velike bitke na terenu, ipak je ekipa Pridražići uspjela da ostvari pobjedu rezultatom 1:2 i tako osvoji 3. mjesto u ovogodišnjem izdanju Ramazanske lige.

Pored bogatog nagradnog fonda za najbolje ekipe i pojedince, podijeljene su 24 nagrade za gledaoce na poluvremenima utakmica od sponzora, partnera i prijatelja Ramazanske lige.

Nakon utakmice za treće mjesto, gledaoci su mogli gledati zanimljiv susret između ekipe Veterani i reprezentacije Juniorske lige. Mladost je ovaj put ipak slavila, a iskustvo je pokazalo da nisu još uvijek za otpis te da još uvijek mogu ponuditi dobar futsal.

Utakmica koju su svi očekivali je finalna utakmica između Gornje Zenice i Potoka. Nakon predstavljanja igrača i učenja fatihe/minutom šutnje odata je počast stradalim civilima u Prijedoru 31.5.1992. a tokom svih susreta završnice svi igrači i sudije su nosili bijele trake  u znak sjećanja na nevine žrtve.

Utakmica je počela a žestok tempo i kvalitet igrača je značio da će se i najmanja greška kažnjavati. U vodstvo dolazi Potok pogotkom Šabanovića a nedugo zatim Gornja Zenica poravnava preko Babića na 1:1. Potok zatim ima dvije izgledne prilike za dolazak u vodstvo ali ih ne iskorištava pa tako dolazi i kazna nakon dobro uigrane i odigrane akcije Dautović dovodi Gornju Zenicu u vodstvo od 2:1. Utakmica je dobrim dijelom protekla pri ovom rezultatu a postajalo je sve izglednije da će Gornja Zenica ostaviti svoj go zaključanim za valove napada ekipe Potok. Međutim jedna greška u odbrani G.Zenice ih je skupo stajala, a igrač koji je sve pratio Šehić dovodi utakmicu ponovo u egal 2:2. Do kraja utakmice ekipe nisu mnogo rizikovale a prvaka su odlučivali penali. U drugoj seriji nakon stative Babića Potok ima priliku da povede i da ih samo jedan penal dijeli od titule, međutim slabo izveden penal od strane Pjanića brani golman G.Zenice i tako ostavlja svoju ekipu u igri. Tek se u šestoj seriji došlo do konačnog rezultata tj nakon promašaja A.Dogloda i pogotka Šabanovića ekipa Potok osvaja prvo mjesto Ramazanske lige 1440/2019.

Odmah nakon utakmice uručene su nagrade i priznanja za najbolje ekipe i pojedince:

Za najbolju Fair Play ekipu je proglašena ekipa Lokvine

Za naj Ahlak igrača je proglašen Hamza Kovač

Za najboljeg golmana lige proglašen je Ahmed Brkić

Za najboljeg strijelca proglašen je Haris Šehić

Za najboljeg igrača lige proglašen je Emrad Šabanović

Posebno priznanje Duša Lige je dobio Ishak Caki Karalić

Četvrto mjesto je osvojila ekipa Trgovišće

Treće mjesto je osvojila ekipa Pridražići

Drugo mjesto je osvojila ekipa Gornja Zenica

Prvo mjesto je osvojila ekipa Potok

Nakon dvije sezone Ramazanske lige na turskom parku, ova sezona je igrana skoro kompletna na parketu dvorane Bilmišće zbog vremenskih uslova. To se pokazalo kao odličan  način da ekipe pokažu svoje futsal znanje iako se malo izgubilo neizvjesnosti koje donosi kavez turskog parka gdje je svaki favorit mogao da bude poražen.

Ovogodišnje izdanje Ramazanske Lige su obilježila mnoga druženja između ekipa, iftari, odlični susreti, pune tribine, mnoge nagrade i sveukupno duh Ramazana prenesen kroz igru futsal.

Organizacioni odbor se zahvaljuje svima onima koji su pomagali ovaj projekat i koji su svojim prisustvom uveličali svako kolo i svaki susret i time opravdali epitet jedne od najboljih sportskih publika u državi.

Mnogi su prijatelji, partneri i sponzori lige koji su svojim nesebičnim doprinosima učinili ovaj projekat još boljim: Medžlis Islamske Zajednice  Zenica, Ministarstvo obrazovanja nauke kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona, Bh Telecom, Mobi Trend, Alić Šped, iMobile, Big Ben, Gama Security, Design Zenica, Suvenirnica Dućan, Grand Tours, Zlatna Džezva, Motel Almy, Sultan Drinks, Izvor Dobročinstva i Caffe slastičarna Evropa.

Također tu su i mediji koji su svojim praćenjem pomogli razvoju i poboljšanju lige: RTV Zenica, Zenicablog, Zenicainfo, Radio Zenit, IML TV, 4plus1, zdici.info, visoko.co.ba, Naša Riječ, 072info i Preporod.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem