Zenica

VIDEO+FOTO: Poruka dječijeg prava sa vidikovca iznad Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Konvencijom o pravima djeteta, usvojenom na Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda 1989.godine, u mjesecu oktobru obilježava se Dječija nedjelja. To je prilika da se glasnije priča o pravima djece i obavezama odraslih prema djeci.

Obdanište “Richmond Park International Preschool” Zenica i ove godine kao i u prethodnim godinama organizuje obilježavanje Dječije nedjelje u sklopu svojih svakodnevnih aktivnosti gdje se kroz kreativno – edukativan rad šalje poruka o pravima djeteta.

U sklopu obilježavanja Dječije nedjelje , uposlenici ovoga obdaništa odlučili su djecu svih grupa od jaslica do predškolaraca ove godine izvesti u prirodu i to ne bilo gdje, nego na mjesta odakle se vidi naš grad i na taj način simbolično poslati poruku da djeca našega grada kao i svih drugih gradova i država zaslužuju zdrav i sretan život sa svojom porodicom u čistom gradu , gradu ljubavi, gradu zelenila, gradu dobrih ljudi i sadržaja koje će odrasli osmisliti za djecu kako bi buduće generacije bile zdrave i spremne da vode grad i prave krug uspješnosti i sreće.

Najstariji drugari obišli su prelijepo izletište Zmajevac, nešto mlađi bili su na prelijepom vidikovcu na Krivačama, a gdje su bili najmlađi obdanista Richmond park International preschool Zenica pogledajte u videu koji Vam preporučujemo a koji je samo za jedan dan imao preko 2.000 pregleda. Fotografije i videa u protekloj sedmici boravka djece u prirodi mozete pogledati na njihovoj fb stranici a mi Vam preporučujemo ovaj sa najmlađima.

Djeca zaslužuju kvalitetan, inovativan način odgoja i obrazovanje poručuju iz ovoga zeničkog obdanista❣️

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno