Zenica

VIDEO+FOTO: Festival ragbija za najmlađe u Zenici: Dobro druženje, takmičenje i nova prijateljstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Festival ragbija za najmlađe u Zenici: Dobro druženje, takmičenje i nova prijateljstva – Sve veće interesovanje djece za ragbi dovelo je do toga da se svake godine u bh. gradovima održavaju dječiji ragbi festivali, a jedan od takvih s akcentom na druženje i nova upoznavanja održan je po treći put na Kamberovića polju u Zenici.

Iako je na Kamberovića polju u Zenici danas trebalo biti više stotina mladih ragbijaša iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Italije, Njemačke, Francuske i Slovačke, zbog pandemije koronavirusa tek više od stotinu mališana danas je obilježilo 3. Kids Ragbi Fest koji organizuje Ragbi klub Čelik Zenica.

Drugačiji format, ali cilj isti, dobro druženje i upoznavanje novih prijatelja, okupio je večeras ragbijaše iz ragbi klubova iz Zenice i Ragbi kluba Herceg iz Mostara. U nekoliko sati druženja mladi ragbijaši pokazali su svoje vještine te se dobro zabavili kroz smijeh i igru.

Bojan Stanić, predsjednik Ragbi kluba Herceg iz Mostara, po prvi put je nastupao sa svojim mališanima na Kids festivalu u Zenici.

“Nastupili smo na festivali samo s dvije ekipe jer su druge bile spriječene zbog pandemije koronavirusa i to nam je zaista mnogo žao. Naredne sedmice ćemo u Mostaru imati slično druženje gdje će se djeca natjecati, družiti i širiti prijateljstva, tako da ćemo imati priliku družiti se i u većem obimu”, kazao je Stanić dodavši da je ragbi davno prestao biti samo muški sport.

“Mi smo imali i žensku selekciju ali zbog pandemije se sve to razrijedilo. Mi se ipak možemo pohvaliti da imamo prvi ragbi teren u BiH i to nam daje vjetar u leđa da širimo priču o ragbiju i imamo škole ragbija i u drugim mjestima izvan Mostara”, izjavio je Stanić.

Trener mladih ragbijaša iz Zenice Haris Topalović je kazao da zbog pandemije nisu bili u mogućnosti ugostiti veći broj djece.

“Danas smo trebali imati turnir s gostima iz cijele Evrope, ali to nismo u mogućnosti ispuniti. Imamo goste iz Mostara tako da Ragbi kids festival ipak ide svojim tokom. Danas se sport kod nas komercijalizira, a naša djeca osim neplaćanja članarine putuju širom Evrope uz minimalne troškove oko 50 KM za noćenje, sve ostalo se svodi na društveno dobro. I ova djeca će kasnije raditi za grad, svoju djecu… Dužni smo nešto vratiti zajednici”, kazao je Topalović.

Današnji turnir održan je uz poštivanje svih epidemioloških mjera i bez prisustva publike.

Autor: E.Mehić / klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno