Nesreće

VIDEO+FOTO: Pogledajte najnovije posljedice jake kiše i topljenja snijega na području cijele Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Pogledajte najnovije posljedice jake kiše i topljenja snijega na području cijele Zenice (2.dio) – Prema posljednjem izvještaju Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, u 14 sati nivo rijeke Bosne, na mjernom mjestu u Zenici, iznosi 440 centimetara.

PRATITE IZ MINUTE U MINUT NOVE FOTOGRAFIJE I VIDEO PRILOGE SA TERENA NA OVOM LINKU – PRIDRUŽITE SE NAŠOJ FB STRANICI

– Rijeka Bosna izlila se na svim priobalnim zemljištima. Kiša je stala i prema informacijama s terena, rijeke su u stanju stagnaciji. Na području općine Zenica ugrožena su sva naseljena mjesta u Kočevskom, Babinsko i Nemilskom slivu. Veliki broj kuća je poplavljen, veći broj ljudi je iseljen iz kuća, a strukture Civilne zaštite spasile su veći broj osoba – navodi se u izvještaju Civilne zaštite ZDK.

CIJELU FOTO GALERIJU POGLEDAJTE NA NAŠOJ FACEBOOK STRANICI KLIKOM OVDJE

Dodaju da je trenutno odsječena putna komunikacija prema Bistričaku, svi podvožnjaci su pod vodom i u prekidu je putnički saobraćaj. Ekipe Civilne zaštite su na terenu i prioritet je mehanizacijom održati sve putne komunakacije. Stanje je kritično – poručili su iz Civilne zaštite ZDK.

Prvi dio video priloga i fotografija objavili smo prijepodne NA OVOM LINKU.

Naris A., Elvedin H. Amila A., Belma Ž., Meliha N. Avdo K., Amar Š., Almin K., Dejana D., Alden J., Fehim M., Zekira B., Haris Š., Aiša R., Bakir G., Alem T., Raske D., Đemil H.,…. i drugi su nam tokom dana poslali više video priloga i fotografija sa područja – Cesta za Sviće, Put za Janjiće, Vukotići, Gornja Zenica, Topčić Polje, Štrosmajerova, Werostin put, Visokovci, Lašva… Tetovo, Gornja Gračanica, Rujev do, Pehare,…pogledajte

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno