Nesreće

VIDEO X2+FOTO: Pogledajte posljedice poplava – snimci okoline iz zraka i snimci iz grada

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO X2+FOTO: Pogledajte posljedice poplava – snimci okoline iz zraka i snimci iz grada – Na području općine Zenica proglašeno je stanje prirodne nesreće usljed poplava izazvanih jakom kišom i topljenjem snijega, a stanje na području općine je kritično.

Zenicablog vam donosi snimke dron.ba za N1 i agencije Anadolija – pogledajte na dnu priloga oba videa –

U vanrednom izvještaju Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, prema posljednjim mjerenjima nivo rijeke Bosne u Zenici iznosio je 440 centimetara te se ona izlila na svim priobalnim zemljištima na području grada, a u toku dana zasjedao je i gradski štab Civilne zaštite koji je donio odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće na području općine.

“Dana 03.02.2019. godine u 14:00 sati izvršeno je novo mjerenje nivoa rijeke Bosne na mjernom mjestu u Zenici i iznosi 440 cm. Predhodno je bilo 390 cm u 12:00 sati. Rijeka Bosna se izlila na svim priobalnim zemljištima. Kiša je stala i prema informacijama s terena, rijeke su u stanju stagnacije. Zasjedao je gradski Štab te je donešena odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće za podrućje općine. Na području općine Zenica ugrožena su sva naseljena mjesta u Kočevskom, Babinskom i Nemilskom slivu. Veliki broj kuća je poplavljen, veći broj ljudi je iseljen iz kuća te je od strane struktura civilne zaštite veći broj spašen. Trenutno je odsječena putna komunikacija prema Bistričaku, svi podvožnjaci su pod vodom i u prekidu je putnički saobraćaj. Ekipe civilne zaštite su na terenu i prioritet je mehanizacijom održati sve putne komunakacije. Stanje je kritično”, napisano je u izvještaju Kantonalne uprave CZ ZDK.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno