Zenica

VIDEO+FOTO: Osmijeh i dječja graja na otvorenju novoizgrađene OŠ “Hasan Kikić” u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Izgradnje škole počela je u aprilu 2018. godine nakon brojnih inicijativa roditelja i upravnog odbora dosadašnje škole nakon što se obrušio jedan od plafona u školskoj učionici za vrijeme raspusta.

Finansijer izgradnje škole je Vlada Zeničko-dobojskog kantona, a u njenoj izgradnji učestvovao je i Grad Zenica, UNDP, Vlada FBiH te drugi privredni subjekti.

Direktorica Hasna Alihodžić danas je istakla da je borba za novu školu bila teška.

“Ponosna sam sto sam dio ove priče sa svima vama. Borba s idejom nove škole nije bila laka. Od ideje do realizacije uloženo je mnogo truda, sredstava, a svima onima koji su dali svoj doprinos u realizaciji ove ideje upućujem riječi hvale. Nadam se da će iznjedriti još desetine generacije te da će iz nje izaći uspješni članovi društva”, kazala je Alihodžić.

U septembru ove godine u novoizgrađenoj školi po prvi put se čulo školsko zvono, a bivši premijer Miralem Galijašević i ministar obrazovanja Mensur Sinanović, za čije vrijeme je počela gradnja škole, su istakli da je ulaganje u djecu i školu najisplativija investicija.

Premijer ZDK Mirza Ganić je poručio da je bivša Vlada donijela historijsku odluku gradnjom novog objekta.

“Zadovoljstvo je što povodom Dana državnosti otvaramo novu školu u Tetovu. Bivši premijer i ministar su u saradnji s UNDP donijeli historijsku odluku da se izgradi novi školski objekt. Ovom prilikom se zahvaljujem svima na učešću u izgradnji škole, a djeci i nastavnicima na strpljenju tokom izgradnje škole”, izjavio je Ganić

Ministar obrazovanja ZDK Spahija Kozlić je kazao da je dosta energije u temeljima ovog objekta i veoma važnog projekta.

“Ponosni smo na ovu školu, a ovo će biti primjer da i dalje ulažemo u školske objekte i obrazovanje. Fundament našeg društva trebaju biti obrazovanje, kultura i nauka”, poručio je Kozlić.

Na današnjoj svečanosti uručene su i zahvalnice pojedincima i kolektivima koji su svojim zalaganjem i trudom pomogli izgradnju objekta, a program su svojim izvedbama uljepšali učenici OŠ “Hasan Kikić”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno