Zenica

Naša djeca: Otkazujemo obilježavanje Dana djeteta zbog situacije u Pazariću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naša djeca: Otkazujemo obilježavanje Dana djeteta zbog situacije u Pazariću – Naša organizacija od 1992. djeluje sa osnovnom misijom: zaštitom prava djeteta po UN konvenciji usvojenoj 20.11.1989. godine.

Iako se kao organizacija, pored zaštite dječijih prava, bavimo omladinskim aktivizmom, medijima, međunarodnim projektima i drugim aktivnosti, moto organizacije je uvijek ostao: djeca prije svega!

Shodno tome, obavještavamo javnost da ćemo obilježavanje Dana djeteta planirano za sutra (23.11.) OTKAZATI zbog situacije u JU Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Naši najdraži parlamentarci će umjesto aktivnosti ispunjenih smijehom i radošću taj dan podržati protestni skup koji se održava u 12:00 na Trgu Alije Izetbegovića, a u organizaciji Adilhajde Sivac i grupe „Tako to žene rade“ .

I pored šokantnih slika i prizora iz JU „Pazarić“ poslanici u federalnom parlamentu nisu glasali da se ova tačka nađe na dnevnom redu. Nažalost i većina zastupnika iz ZDK je bila suzdržana ili protiv ove odluke te ovim okupljanjem želimo iskazati svoje nezadovoljstvo načinom na koji nas predstavljaju.

Još šokantnije od ove odluke je pravdanje pojedinih zastupnika da je vezivanje potrebno da se djeca smire, iako je jasno propisano kako i kada se vrši FIKSACIJA, a to sigurno nije za radijator.

Ovim putem pozivamo SVE naše članove, prijatelje, djecu i roditelje da nam se pridruže na ovom protestnom skupu i da kažemo DOSTA jer su DJECA PRIJE SVEGA!

Vidimo se u subotu u 12:00.

„Naša djeca“ Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno