Ljudi

VIDEO+FOTO: obilježena deveta godišnjica smrti Ahmeta Hadžipašića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: obilježena deveta godišnjica smrti Ahmeta Hadžipašića – Rodbina i prijatelji danas su na Crkvičkom groblju obilježili devetu godišnjicu smrti bivšeg federalnog premijera Ahmeta Hadžipašića, rođenog Krajišnika sa zeničkom adresom, koji je umro od posljedica srčanog udara u 56. godini života, ostavivši iza sebe suprugi Branku i troje djece.

Uz porodicu, cvijeće na mezar rahmetli Hadžišpašića cvijeće su položili njegovi prijatelji, nekadašnji saradnici iz vlasti, saborci, Zeničko-dobojskog kantona, predstavnici zeničkog univerziteta, boračkih organizacija, Grada Zenice, zeničke SDA, a Jasin i dovu za njegovu i dušu svih poginulih branilaca države BiH proučili su muftija zenički Ejub ef. Dautović i hafiz Halil ef. Mehtić.

Federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević jekazao kako se na ovom časnom mjestu odajemo počast ljudini koji je dao sve što je znao, umio i mogao za BiH, zbog čega je naša trajna obaveza da poštujemo takve ljude i mlađim generacijama prenosimo to u amanet.

– Naš prijatelj premijer dr. Hadžipašić je bio narodni premijer, najmanje je posao radio kabinetski, a projekte koje je on konstituisao su kolosalne stvari o kojima se vrlo malo priča, ali ima ljudi koji to cijene, a ovo je podsjećanje da uvijek treba brizi uz narod i ići uz narod, kao što je on radio, kazao je bivši federalni premijer Nedžad Branković.  (RTVZE;  foto-video: Zenicablog)

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno