Ljudi

VIDEO: Elizabeta Trlin, najstarija članica Opće biblioteke Zenica, proslavila 95. rođendan

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Elizabeta Trlin, najstarija članica Opće biblioteke Zenica, proslavila 95. rođendan  – Da knjiga nije izgubila svoju vrijednost, uprkos novim medijima i dostupnosti besplatnih elektronskih izdanja, pokazuje priča iz Zenice. Gospođa Beta – kako od milja zovu Elizabetu Trlin – najstarija je članica Opće bibliteke u Zenici i na neki način je zaslužna za osnivanje ove ustanove. Pedesetih godina prošlog vijeka radila je tada u općinskoj upravi i, iako poslom nije bila vezana za kulturu, pokrenula je priču o osnivanju biblioteke.

Ovih dana, njenog 95. rođendana sjetili su uposlenici zeničke Opće biblioteke. Knjiga je Elizabetinoj porodici porodici uvijek bila posebno važna. Tako je i danas. Čitanje je, kaže Betin sin Dubravko, odnedavno i sam penzioner, održava. Drugujući sa knjigom Elizabeta Trlin se družila i s uposlenicima Biblioteke, koji beskrajno cijene njenu odanost. Bili su sa njom i kada su obilježavali 60 godina postojanja ove ustanove, čiju člansku kartu ima i danas.

«Ukoliko postoji neko ko vodi cijeli život brigu o biblioteci o knjigama, o ljudima, ko ima ljubav prema knjizi i ljudima – zašto da i mi znakom pažnje ne uzvratimo», kazao je Midhat Kasap, direktor JU Gradska biblioteka Zenica. Ova lijepa i nesvakidašnja priča vraća nadu da, uprkos teškom vremenu u kojem živimo, prave vrijednosti ne gube na važnosti, kao ni davno izrečena mudrost da je knjiga čovjeku najbolji prijatelj. federalna.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno