Ljudi

Nihad Mustafić Šerbo

Nihad Mustafić Šerbo – Nihad Mustafić Šerbo dobro je poznato ime u bh. muzici i virtuoz na harmonici. Muzikom se bavi odmalena, sa 6 godina dobio je prvu harmoniku, sa 16 godina je imao prvu svirku u Doboju i tada je počeo svirati u bendu u jednom dobojskom hotelu.

Ovaj rođeni Dobojlija živi u Kopru u Sloveniji.

– Već trideset godina intenzivno se bavim muzikom. Radim svaki vikend i zato su me prozvali „živi jukebox“, jer hiljade tekstova pjesama imam u glavi. Danas se svi bave muzikom, puno je instant pjevača, a najlakše je uzeti mikrofon i pjevati. Iza mene je veliko iskustvo, što sviranja, što pjevanja. Sada radim sa Hayatom i pokrenuo sam projekat snimanja albuma. Sve pjesme su snimljene, njih sedam, a za sve ja potpisujem i tekst i muziku. Ovo će biti moj prvi album. „Glavni krivac“ za sve je Enis Bešlagić, koji me je pokrenuo da radim album. Pjesme su snimane u Trstu u studiju mog prijatelja Amira Karalića, gitariste i jednog od osnivača „Regine“- kaže muzičar.

Album će na tržištu biti dostupan poslije septembra, a Šerbo priprema najavne pjesme. Za jednu od njih nedavno je snimio i spot u režiji Anisa Mujanovića u sarajevskoj Pivnici HS.

– „Da mi nije te kafane“ i „Nek’ ide život“ su pjesme koje će najaviti moj album. Sada radimo spotove, jer tržište tako zahtjeva, danas se muzika više gleda nego što se sluša- mišljenja je Mustafić.

Kako kaže, muzički uzori oduvijek su mu Safet Isović i ostali izvođači sevdaha, te Halid Bešlić, Haris Džinović, Enes Begović.

– Kada sam počeo izlaziti na sceni se pojavio niz pjevača. Svako vrijeme ima svoje muzičare, a stariji ljudi su govorili da novokomponovana muzika ne valja, da narodna muzika gubi formu. To je istina, današnja muzika je negdje između zabavne i narodne i sve se pomiješalo- zaključuje harmonikaš.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem