Ljudi

VIDEO+FOTO: Nakon povratka iz Afrike Zeničanin Anel Okić sa prijateljima pomaže šest afričkih porodica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Nakon povratka iz Afrike Zeničanin Anel Okić sa prijateljima pomaže šest afričkih porodica – Iako je prije nešto manje od godinu dana Zeničanin Anel Okić, zajedno sa prijateljima Aldinom Kajmakovićem i Harisom Hećimovićem posjetio Afriku, te uvidio u kakvim uslovima živi ovo stanovništvo, pri povratku u domovinu započeo je jednu simboličnu akciju.

Anel Okić, inače ljekar, zaposlen u Kantonalnoj bolnici u Zenici organizovao je ekipu od deset osoba, koja svaki mjesec odvaja simboličnih 10,00 KM, te prikupljenih 50 eura, mjesečno šalju u Gambiju, kako bi tamošnjem prijatelju Saidu i njegovoj porodici olakšali život.

Portal TNT.ba i Televizija Kanal 6 donijela vam ekskluzivne priloge sa ovog zanimljivog putovanja trojice dobročinitelja iz Zenice, a u jednom od njih pisali smo o čovjeku Saidu. Ova trojica dobročinitelja, Afrikanca Saida, poslali su na umru, muslimanki vjerski obred u Mekku i Medinu, te na taj način svoj život upotpunili novim prijateljem.

Inače, Aldin Kajmaković i Haris Hećimović su rukovodioci projekta izgradnje bunara u Africi, kojih je dosad izgrađeno preko 1.750, a Kajmaković ističe da su u čestom kontaktu sa Afrikancima.

“Said je simpatični Gambijac kojeg smo poslali na umru, prvog iz njegove pokrajine koji je ikada išao, koji je putovao 13.200 kilometara u jednom pravcu. Said, čija dva sina uče hifz Kur’ana iako žive u preteškim uslovima. Ono zbog čega sam ponosan jesu Saidove poruke u kojima kaže da je prije jako teško živio, a da mu se sada život promijenio u pozitivnom smislu. Za “samo” 50 eura mjesečno, novcem koji je dovoljan da se u Gambiji prehrani višečlana porodica na mjesečnom nivou”, dodao je Anelov prijatelj Aldin Kajmaković. 

Nakon što je ova priča podijeljena na društvenim mrežama, stigle su i pozitivne vijesti.

Projektu, koji je započeo Anel Okić pridružilo se još nekoliko osoba, te tako danas mjesečno sa 50 eura potpomažu šest afričkih porodica.

“Nakon objave statusa o pomoći za dvije socijalno ugrožene porodice u Gambiji čiji su mjesečni troškovi 50 eura (višečlane porodice), javilo se još donatora koji žele pomoći narod Afrike. Tako sada pored pomenute dvije, zajedničkim snagama pomažemo još četiri porodice sa 50 eura mjesečno. Faktički, pomažemo im da prežive. I naravno, kupili su odmah ono što jedu tokom cijele godine, rižu i ulje”, kazao je Kajmaković.

Svi koji žele biti dio ovog velikog projekta, pomoći socijalno-ugroženim porodicama u dalekoj Africi, informacije mogu dobiti na Facebook profilu Anel Okić. TNT



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno