Ljudi

Vedran Vrhovac: Čelik je veliki klub i nadam se novom pozivu u mladu reprezentaciju BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vedran Vrhovac: Čelik je veliki klub i nadam se novom pozivu u mladu reprezentaciju BiH  – NK Čelik iz Zenice odlično je otvorio proljetni dio sezone u BHT Premijer ligi BiH, velikom pobjedom protiv Slobode iz Tuzle sa rezultatom 2:1.

Jedan od najboljih igrača u timu Čelika bio je mladi stoper, Vedran Vrhovac, koji je nastavio sa dobrim igrama i nakon prvog dijela sezone u Premijer ligi.

Vedran Vrhovac je rođen 1998. godine u Busovači, gdje je i napravio prve fudbaske korake. Seniorsku afirmaciju doživio je u NK Vitez iz Viteza, odakle je u ljeto 2018. godine stigao u NK Čelik i u potpunosti opravdao povjerenje.

Da se radi o velikom potencijalu, potvrdio je to i selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, Vinko Marinović, koji ga je pozvao u U21 selekciju BiH, ali nažalost zbog povrede, nije upisao nastup.

U razgovoru za BHFudbal.ba, Vedran otkriva svoje utiske nakon pola godine provedene u NK Čelik, te otkriva svoje planove za budućnost.

“Stigao sam u ljetnom prelaznom roku u NK Čelik i za dosadašnji period imam samo riječi hvale za klub i grad općenito. To je klub s najljepšim stadionom u BiH, tu su ljudi koji žive za nogomet i NK Čelik i naravno naši navijači Robijaši koji sigurno zaslužuju više od borbe za opstanak i vjerujem da će se u skorije vrijeme Čelik boriti za trofeje.” – govori Vedran Vrhovac.

Čelik je velikom pobjedom protiv Slobode otvorio proljetni dio sezone.

“U prvom kolu proljetnog dijela sezone pobijedili smo Slobodu i sigurno da će nam ta pobjeda i ti bodovi mnogo značiti u nastavku sezone. Bila je to jedna teška utakmica jer Sloboda se predstavila kao nezgodna ekipa, ali mislim da smo zasluženo slavili i sada se okrećemo idućim utakmicama.”

“Cilj Čelika za ovu sezonu je opstanak i vjerujem da neće doći u pitanje.” – jasno je odgovorio Vedran na pitanje o ciljevima Čelika ove sezone.

Očekuje novi poziv u mladu reprezentaciju BiH.

“U novembru sam dobio poziv za U21 reprezentaciju BiH, ali zbog povrede nisam nastupio u prijateljskoj utakmici. Iduće okupljanje je sad u martu i iskreno se nadam pozivu. Poziv za reprezentaciju mi mnogo znači jer to doživljavam kao nagradu za svoje igre i rad u klubu.”

Na kraju razgovora otkrio je svoje planove za budućnost.

“Što se tiče moje budućnosti,fokusiran sam na nastavak sezone u NK Čelik. Cilj mi je pružiti što bolju igru, napredovati i osigurati opstanak NK Čelik u ligi. Uz sve to želja mi je da me zaobiđu povrede.” – govori Vedran.

bhfudbal.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno