Nesreće

VIDEO+FOTO: Na dnu rijeke Lašve pronađen “audi” i tijela mladića Begovića (24) i Delića (18), za Kozlićem tragaju ronilački timovi MUP-a ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Na dnu rijeke Lašve pronađen “audi” i tijela mladića Begovića (24) i Delića (18), za Kozlićem tragaju ronilački timovi MUP-a ZDK – Pripadnici Specijalne jedinice MUP-a ZDK u Lašvi su pronašli na dnu rijeke Lašve vozilo i dva tijela mladića nestalih između subote i nedjelje. Potraga za trećim tijelom biće nastavljena.

Beživotna tijela dva mladića, Huseina Delića (1993.) i Almena Begovića (1998.), pronađena su i izvučena su jutros iz rijeke Lašve, zajedno sa vozilom, u kojem su se nalazila trojica mladih Zeničana za kojima se tragalo od subote. Za Amarom Kozlićem, koji upravljao vozilom marke audi, još se traga.

Oni su iz Zenice izašli u subotu uveče, kada su otišli u diskoteku “Label” u Vitezu. Posljednji put na Facebooku su se oglasili u 21,20, nakon čega im se izgubio svaki trag. Automobil su jutros uočili i izvukli pripadnici Ronilačkog tima Specijalne policijske jedinice MUP-a  Zeničko-dobojskog kantona, nakon višesatne pretrage korita rijeke Lašve i šireg područja Kaonika.

Kako je za Zenicablog izjavio komandir Specijalne jedinice MUP_a ZDK Senaid Hasić, pregled terena od objekta u Vitezu u kojem su se nalazili je započeo odmah u nedjelju uvečer, a jutros su kod objekta Olimpic, nedaleko od administrativne granice SBK i ZDK, na početku teritorije općine Busovača, pronađeni tragovi koji su ukazivali da je u skorije vrijeme neko vozilo tu sa ceste završilo u rijeci Lašvi.

-Ubrzo je ronilački tim primjetio jedan točak, te je ubrzo identifikovano i vozilo, te se pristupilo izvlačenju. Pronađene su osobe na mjestu suvozača i na stražnjem sjedištu, a za još jednom osobom, za koju se samo pretpostavlja da je bila vozač, se još traga. Na mjestu nesreće su se nalazile i porodice stradalih mladića, koje su u šoku promatrale izvlačenje tijela i vozila.

Saopćenje MUP-a ZDK: Dana 05.02.2017. godine, oko 17,30 sati, Policijskoj stanici Centar u Zenici je od strane članova porodica prijavljen nestanak mladića D.H., K.A. i B.A., sva lica iz Zenice. Odmah nakon prijave o nestanku mladića formiran je operativni štab koji je bio zadužen za  koordiniranje svim aktivnostima koje se poduzimane tokom protekle noći i koje su nastavljene danas sa ciljem ponalaska nestalih mladića. Na područje Srednjobosanskog kantona su upućeni i timovi Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kao i službenici kriminalističke policije, koji u saradnji sa službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona poduzimaju potrebne mjere  te vrše intenzivnu pretragu terena sa ciljem pronalaska lica. Pretragom terena i korita rijeke Lašve na širem području Kaonika, pripadnici ronilačkog tima Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su danas, oko 10,30 sati, locirali vozilo u rijeci Lašvi, nakon čega se pristupilo izvlačenju vozila i te aktivnosti su još uvijek u toku.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje MUP-a ZDK

 

 

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno