Nesreće

VIDEO+FOTO: Do jutra privremeno prekinuta potraga za tijelom Amara Kozlića

VIDEO+FOTO: Do jutra privremeno prekinuta potraga za tijelom Amara Kozlića – Potraga za tijelom trećeg mladića, Amara Kozlića, privremeno je obustavljena do ujutro, potvrdili su za Zenicablog komesar MUP-a ZDK Semir Šut i komandir Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK Senaid Hasić.

Ronilački i drugi timovi Jedinice uz asistenciju pripadnika policija iz Srednjebosanskog i Zeničko-dobojskog kantona su, nakon lociranja i izvlačenja tijela dvojice stradalih mladića i vozila – VIJEST NA LINKU OVDJE, nastavili sa traganjem za trećim tijelom, za koje se pretpostavlja da ga je tok nabujale Lašve odnio nizvodno.

U poslijepodnevnim satima, zbog jake kiše i daljeg rasta nivoa vode, ali i nakon što su na terenu proveli desetak sati, izdata je naredba o privremenom povlačenju pripadnika MUP-a, uz neprekidno nadgledanje donjeg toka rijeke Lašve ka ušću u rijeku Bosnu, ali sa obale.

Kako nam je rečeno, nove potrage u vodi, na površini , kao i na obali, biće nastavljene u utorak ujutro sa maksimalnim kapacitetima i opremom MUP-a ZDK.

 
loading...