Kultura Zenica

VIDEO+FOTO: Izložbom “Waterland” i koncertom Kamernog simfonijskog orkestra počelo 27. izdanje manifestacije “Zeničko proljeće”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sinoć je u Bosanskom narodnom pozorištu izložbom fotografija “Waterland” i koncertom Kamernog simfonijskog orkestra počelo 27. izdanje “Zeničkog proljeća”.

Manifestacija “Zeničko proljeće 2024” će trajati od 12. aprila do 1. maja i u svom programu ima 27 zanimljivih događaja (RASPORED NA LINKU).

Sama manifestacija je otvorena izložbom Mladena Pikulića.

“Dao sam sve od sebe da Zenici pružim i poklonim jednu zanimljivu i interesantnu izložbu. Radi se o Nizozemskoj, jer je niska zemlja, a izložba se zove “Waterland” (Vodena zemlja). Znači, sve je riječ o zemlji, vodi i vjetru, koji su u biti stvorili zemlju Nizozemsku. Ja sam u biti probao da rekonstruišem 1.000 godina unazad nastanak nove zemlje- uz pomoć metafora i simbola, koji su dostupni da bih to mogao obilježiti fotoaparatom” kazao je Pikulić.

Nakon izložbe i otvaranja u foajeu Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici, uslijedio je koncert Kamernog simfonijskog orkestra.

Uz sami orkestar, koncert su uljepšali i muzički gosti koji su za stotinjak Zeničana priredili sjajan muzički ugođaj.

Foto: Zenicablog i E.Mehić/klix.ba

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno