Kultura

VIDEO+FOTO: Edukativna tribina 50 godina od smrti pjesnika MAKA DIZDARA

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U cilju isticanja vrijednosti života i djela znamenitih historijskih ličnosti Bosne i Hercegovine, Udruženje „Baton“ Zenica sinoć je u prostorijama  Muzeja  grada  Zenice organizovalo edukativnu tribinu pod  nazivom:

MAK  DIZDAR, 1971-2021,

50 godina od smrti ovog bosanskohercegovačkog pjesnika

Gost/izlagač na ovoj tribini bio je dr. sc. Gorčin Dizdar, predsjednik Fondacije “Mak Dizdar”.

Svoje izlaganje podijelio u dva djela osvrnuvši se pritom na život i djelo  ovog  bosanskohercegovačkog pjesnika.

Važno je istači, da je naš gost ujedno i unuk Mehmedalije  Maka  Dizdara koji se zahvalio Udruženju  „Baton“.Zenica gdje je na žalost istakao činjenicu da je prema  njegovom saznanju ovo prva i do sada  jedina  manifestacija u Bosni i Hercegovini u 2021. godini kada obilježavamo 50. godina od smrti ovog bosanskohercegovačko9g  pjesnika.

Pred mnogobrojnim posjetiocima predstavila se i mlada magistrica književnosti i poetesa Mirela  Pehiljagić koja je ovom prilikom odabrala i pročitala  nekoliko pjesama Mehmedalije  Maka  Dizdara.

Naredna  tribina  koji organizuje Udruženje  „Baton“ Zenica biti će posvećena ratnom komandantu i brigadiru  Armije Republike  Bosne i Hercegovine rahmetli Hasi Ribi i godišnjici od preseljenja  na ahiret.

KPS  “BATON” ZENICA

Dr. sc. Amir Ismić

Fotografije I video link izlaganja sa promocije možete pogledati u nastavku:Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno