Zabava

VIDEO+FOTO: Članovi “Preporoda” se natjecali u pravljenju pita i kolača

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Članovi “Preporoda” se natjecali u pravljenju pita i kolača – Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Zenica u okviru redovnih aktivnosti organizovala je u svojim prostorima neformalno Kulinarsko takmičenje u pravljenju slanih i slatkih jela od jufke, “Najbolja pita od Sprind jufke”. U takmičenju su učestvovale četiri ekipe, po dvije muške i ženske, a svaki od timova je pripremio po jedno jelo–pitu burek, tirit pitu i zeljanicu, te slatko jelo od jufki kao iznenađenje. Učestvovalo je šesnaest članova BZK ”Preporod”, najmlađi učesnik je imao nepunih osam godina, a učestvovala su i dva penzionera.

– Cilj ovog kulinarskog takmičenja je pobuditi interes za tradicionalnim bosanskim jelima, ali na savremeniji način i pokušaj prikazivanja da tradicija može biti očuvana uz olakšice pekarske industrije. Za ovo kulinarsko takmičenje imali smo sponzora, to je bila industrija pekarstva “Sprind” Sarajevo, koji je obezbijedio sav potreban materijal za pravljenje pita, ali i sponzore koji su nam donirali kulinarske kape i kecelje. U sklopu kulinarskog takmičenja formiran je žiri kojeg su činili članica “Preporoda” i glumica Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Sabina Kulenović, predstavnica sponzora “Sprinda” Lamija Isaković, te TV voditelj Almir Hadžajlić Labud, rekla je za Zenicablog predsjednica BZK ”Preporod” Zenica Amna Sofić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno