Zabava

FOTO: raspored svih programa Cabaret Winter Festa Zenica 2017. – ove godine bez podrške vlasti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: raspored svih programa Cabaret Winter Festa Zenica 2017. – ove godine bez podrške vlasti – CABARET WINTER FEST predstavlja jedini zimski festival u Gradu Zenici, te kao takav ima za cilj oživjeti zimsku čaroliju i građanima ponuditi zanimljiv sadržaj u hladnim zimskim danima.

Ideja o pokretanju CABARET WINTER FESTA javila se 2013. godine, kada je prvi put i organizovan, ali pod nazivom “Snježna kraljica – Zenica 2013.” Godine 2013. cilj festivala je bio da ponudi mnoštvo kulturno-zabavnog sadržaja za sve, a krajnji cilj je očuvanje kulturne baštine, kao i razne aktivnosti usmjerene na pomoć ososbama sa invaliditetom, posebnim potrebama, kao i rad sa djecom i odraslima za zaštitu mentalnog zdravlja.

Godine 2015. održan je drugi po redu zimski festival “Snježna kraljica-Zenica2015”, gdje smo građanima našeg grada, ali i cijele BiH pružili još bogatiji festivalski sadržaj. Za festival 2015. godine dobili smo podršku gospodina Nurđehana Šahinovića, ministra za rad, socijalnu politiku i izbjeglice.

Godine 2016. održan je treći po redu festival, ali pod nazivom CABARET WINTER FEST, jer smo željeli da postanemo ozbiljan regionalan festival. Ozbijnost i kvalitet festivala prepoznalo je i Bosansko narodno pozorište Zenica, koje je ustupilo svoje scene za održavanje programa, te samim tim bili i prijatelji kompletnog festivala. Treća godina festivala imala je rekordnih 145 učesnika iz svih branši kulture, gdje smo pored ostalih programa uspjeli odraditi i baletno-muzički performans “HILJADE PAHULJA BIJELIH”. Podršku smo pored ministra Nurđehana Šahinovića dobili i od Gradske uprave Zenica.

Ove godine kao i prethodne tri u okviru CABARET WINTER FESTA građani će imati priliku da uživaju u odličnom sadržaju i brojnim iznenađenjima.

Ovo je jedini zimski festival u okviru kojeg našim sugrađanima nudimo mnoštvo kulturno-zabavnog sadržaja, radionica za djecu i omladinu, podržavamo mnogobrojna udruženja, ali i samostalne umjetnike. Program uključuje i projekte sa djecom sa poteškoćama u razvoju, oni su neizostavan dio naše zimske priče. Tokom festivala naši umjetnici sa njima održavaju radionice, a u konačnici nagradimo ih novogodišnjom zabavom i paketićima, a ovaj festival bi će izvedena i njihova predstava “Petar Pan”.

Ono što je bitno posebno istaći jest činjenica da je CABARET WINTER FEST nekomercijalnog karaktera. Naš cilj je bio i ostao da razbijemo sivilo našeg grada i da našim sugrađanima ponudimo kvalitetan i bogat kulturni program.

– Naš četvrti festival umjetnosti,druženja i solidarnosti, još uvijek jedini u Zenici u periodu zime, kad ovakvih sadržaja nedostaje, organizujemo sami,bez novčane podrške sponzora, a još manje institucija vlasti ,tj. gradske uprave i Vlade ZDK. Upravo oni bi se trebali zapitati za koga su tu i koliko odgovorno rade u službi građana. Kompletan festival smo posvetili kao podršku osobama sa posebnim potrebama (sa kojima otvaramo i zatvaramo festival), marginalizovanim Zeničanima, onima kojim je potrebna materijalna i duhovna pomoć,koji u sadržajima našeg Cabaret Winter Festa, prepoznaju svoj prostor i u nama prijatelje…Naglašavamo da je festival nekomercijalnog karaktera…Hvala i vidimo se dogodine, izjavio je za Zenicablog Andrija Petrović, marketing menadžer Festivala.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno