Nogomet

VIDEO+FOTO: Čelik na Bilinom polju pobijedio Kolinu i preuzeo prvo mjesto na tabeli!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika danas su na Bilinom polju u okviru 13. kola Druge lige FBiH, grupa “Centar” dočekali ekipu Koline. Derbi kola, ali i polusezone na kraju pripao je ekipi Čelika rezultatom 4:2.

Po kišovitom i hladnom vremenu danas se na Bilinom polju okupilo oko 2.000 gledatelja, te su domaći navijači upotpunili današnji ambijent sjajnim navijanjem.

Kolina je u Zenicu došla s prednošću od jednog boda u odnosnu na Čelik, koji je silno motivisan od prve minute krenuo u napade prema golu gostiju. Već u 1. minuti Međuseljac sa sedam metara šutira, a njegov šut brani Osmanspahić. U 4. minuti domaći vode, Žuna je ukrao jednu loptu zadnjoj lini gostiju, dodao je do Šijerkića, koji sa 10 metara matira gostujućeg golmana za vodstvo Čelika 1:0. Nastavili su se napadi domaće ekipe, te je pravo čudo šta su sve promašili Međuseljac, Šijerkić i Durmiš. Nakon toga u 35. minuti nakon greške Sivca, Polovina je izašao sam pred Durmu, koji sjajno reaguje i spašava Čelik. I kad se očekivalo da glavni sudija Ermin Hadžović svira kraj prvog poluvremena, on je nakon jednog duela u šesnaestercu Čelika, dosudio najstrožiju kaznu za goste, što je izazvalo salve zvižduka i proteste domaćina, loptu je na bijelu tačku naštimao Armin Polovina šutirao i pogodio prečku gola Čelika, te se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 1:0 za domaćina.

U drugom dijelu domaći napadaju, a gosti pokušavaju iz kontranapada i prekida ugroziti gol domaćina. To se dogodilo u 64. minuti, kada nakon jednog kornera i odbijene lopte, ista dolazi do Pljevljaka koji iz voleja postiže eurogol za 1:1 na Bilinom polju. Nakon gola opsada gostujućeg gola, ali Šijerkić i Žuna ne koriste izgledne šanse za pogodak. U 75. minuti ipak domaći uspjevaju dati gol, Sivac je ubacio s desne strane, Šijerkić primio loptu, a nakon gužve mladi Međuseljac majstorski vrhom kopačke šalje loptu u mrežu gostiju za vodstvo Čelika 2:1. Nastavili su se napadi crno-crvenih, a u 78. minuti novi gol u mreži gostiju, Mehić je sjajno uposlio Šijerkića, koji sjajno šutira po zemlji sa oko 10 metara i matira gostujućeg golmana za vodstvo Čelika 3:1. Domaći nogometaši nisu se zaustavljali, te su krenuli po novi gol, a to se desilo već u 80. minuti, sjajna asistencija Durmiša za Međuseljca, koji s par metara postiže danas svoj drugi, a za Čelik četvrti gol za ubjedljivo vodstvo Zeničana. Do kraja utakmice gosti su ublažili poraz golom Polovine u 88. minuti za konačnih 4:2 za Čelik.

Nakon 13. kola na tabeli, vodeći je sada Čelik sa 32 boda, dok je Kolina na drugoj poziciji sa 30 bodova. U narednom kolu Čelik će ponovo biti domaćin, ovaj put ekipi Azota, dok će Kolina na svome terenu dočekati tim Usore.

Čelik-Kolina 4:2

Čelik: Durmo, Sivac, Isaković, Vardo, Arnautović, Mehić, Žuna, Durmiš, Karalić, Međuseljac i Šijerkić. Trener: Armin Duvnjak.

Kolina: Osmanspahić, Karović, Mušović, Džudžević, Polovina, Gabela, Muslić, Delić, Pljevljak, Bašović i Čulov. Trener:Esad Selimović.

FOTO: D.Kurbegović/sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno