Nogomet

NSBIH kaznio Čelik zbog pirotehnike na Bilinom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mustafa Kodro, bivši pomoćni trener Sarajeva, nakon prijave Komiteta za takmičenje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine za pokretanje disciplinskog postupka zbog prekršaja počinjenog na utakmici u Modriči protiv Sloge, kažnjen je zabranom vršenja funkcije u trajanju od mjesec.

Kodro je, podsjetimo, nakon poraza Sarajeva od Sloge u 14. kolu pljunuo prema glavnom arbitru meča Aleksandru Njegomiroviću.

Osim jednomjesečne zabrane, Kodro je sankcionisan i novčano sa 1.000 KM.

Disciplinska komisija odluku je donijela 26. oktobra. U međuvremenu Kodro više nije dio stručnog štaba Sarajeva nakon odlaska Feđe Dudića s kormila Bordo tima.

Disciplinci su novčano sankcionisali i službenog predstavnika Igmana Seada Kovačevića (500 KM) i fudbalera Veleža Dinu Hasanovića (500 KM) zbog nesportskog ponašanja na utakmici ovih timova odigranoj 7. oktobra na stadionu u Doboju kod Kaknja.

Zrinjski je zbog upotrebe pirotehnike u duelu s Veležom kažnjen sa 2.000 KM, a gosti će u kasu Saveza uplatiti 3.000 KM zbog upotrebe pirotehnike i “nereda na stadionu”. Podsjetimo da su navijači Veleža zapalili dio stolica na tribini na kojoj su boravili.

Zbog upotrebe pirotehnike u duelu sa Širokim kažnjen je Leotar (1.000 KM), Široki je zbog baklji protiv Želje također “kraći” za 1.000 KM, a Željezničar će zbog pirotehnike u duelu s Veležom platiti 1.500 KM…

Čelik je zbog pirotehnike na utakmici Kupa BiH sa Sarajevo kažnjen sa 3.000 KM, a bihaćko Jedinstvo zbog slabe organizacije Kup utakmice protiv Sloge sankcionisano je sa 1.000 KM.

Autor: faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno