Nogomet

Svjetsko nogometno prvenstvo u programima BHRT-a

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od 20. novembra do 18. decembra 2022. Radiotelevizija Bosne i Hercegovine (BHRT) kao vlasnik televizijskih prava za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru, osigurat će bogat sportski program.

Gledatelji BHT1 će 20. novembra od 16 sati moći pratiti spektakularno otvaranje ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u nogometu.

U periodu Svjetskog prvenstva doći će i do reorganizacije programske sheme BHRT-a.

Uz partnersku saradnju sa kompanijom BH Telecom, BHRT će za njene platforme i korisnike ustupiti prijenose 18 utakmica, 14 iz grupne faze, te po dvije osmine finala i četvrtfinala.

U direktnom prijenosu 46 utakmica

U sklopu realizacije Mundijala, Sportski program BHT1 će pored direktnih prijenosa i snimaka realizovati i specijalnu emisiju koja će sadržavati obavezne “highlightse” odigranih utakmica određenog dana u maksimalnom trajanju od 10 minuta, a koje će uz voditelja uživo analizirati i stručni konsultanti i gosti.

U sadržaju emisije bit će uvršteni i prigodni prilozi novinara. Novitet u svim emisijama koje će se producirati bit će nova 3D tehnologija (Stype Kit System) koja će u studiju BHT1 omogućiti 3D prikaze izabranih igrača sa statističkim parametrima, te virtuelnim formacijama prije početka utakmice.

U okviru svojih programa BHT1 će prije i za vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva osigurati popratne sadržaje vezane za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

U programu BHT1 gledatelji će moći pratiti 46 utakmica u direktom prijenosu.

Streamovi preko portala

Za one koji nisu u svojim domovima ili uz male ekrane utakmice i sve vezano za Svjetsko prvenstvo u Kataru će moći pratiti putem portala bhrt.ba. Bit će dostupna dva streama, BHT1 i BHT HD, kao i stream radija.

Tako će biti omogućeno praćenje utakmica na mobitelima, laptopima, tabletima i računarima putem stranice ili putem aplikacije za iOS i android sisteme.

BH radio 1, tokom trajanja Svjetskog prvenstva u Kataru, planira direktno prenositi cijeli tok 31 utakmice, ostali susreti bit će praćeni kroz redovne programske sadržaje u emisijama Informativnog programa (Jutarnji dnevnik, Podnevne vijesti, Novosti i Večernje vijesti), te Zabavno-vođenog programa (emisije “Otvoreni studio” i”Epicentar”).

BH radio 1 najavljuje Svjetsko prvenstvo i u emisiji “Ritam sporta” u subotu, 19. novembra od 15:10 do 18:00 sati kroz stručni komentar predstojećeg Mundijala, izjave aktera (sa naglaskom na Srbiju i Hrvatsku), ankete, raspored utakmica i prezentovanje onoga što pretplatnici mogu pratiti u programima BHRT-a.

Sadržaje vezane za Svjetsko prvenstvo u Kataru BH radio 1 imat će i svakog radnog dana u redovnim emisijama “Sport plus” od 15:15 do 15:30 sati.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno