Zenica

VIDEO+FOTO: bogatim programom obilježen Dan Zeničko-dobojskog kantona

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: bogatim programom obilježen Dan Zeničko-dobojskog kantona – Nizom sadržaja danas je obilježen 29. avgust, Dan Zeničko-dobojskog kantona. Počelo je polaganjem cvijeća na spomen-obilježju Kameni spavač i odavanjem počasti poginulim braniocima BiH i civilnim žrvama rata, a nastavljeno prijemom za predstavnike boračkih organizacija, udruženja građana i zeničkog Univerziteta u sjedištu kantonalne vlasti, gdje je održana i svečana sjednica Kantonalne skupštine.

Pogledajte video zabilježen na Kamenom spavaču, ispred i u zgradi Vlade i Skupštine ZDK.

U parku ispred zgrade sjedišta Zeničko-dobojskog kantona zvaničnici su prisustvovali će svečanom podizanju zastava Bosne i Hercegovine i Zeničko-dobojskog kantona uz intoniranje Himne Bosne i Hercegovine. U sjedištu Zeničko-dobojskog kantona je održana Svečana sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, a potom i prijem u auli zgrade sjedišta Zeničko-dobojskog kantona, za medije, te zvanice javnog, društvenog i kulturnog života Zeničko-dobojskog kantona i Bosne i Hercegovine.

U uvodnom obraćanju predsjedavajući Skupštine i premijer, Jasmin Duvnjak i Miralem Galijašević su istakli značaj obilježavanja ovog dana, povezanim i sa pisanjem povelje Kulina bana Dubrovčanima na današnji dan 1189.godine. Dodjeljerna su i javna priznanja Plaketa ZDK, i to Savezu izviđača Zenice i profesoru Ahmi Muharemoviću. Pogledajte foto galeriju sa današnjih skupova.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno