Zenica

Udruženje invalida rada ne može do svojih prostorija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Udruženje invalida rada ne može do svojih prostorija – Udruženje invalida rada na prostoru Grada Zenice na današnjoj press konferenciji ukazalo je na probleme koje imaju u obezbjeđenju pristupa svojim članovima u prostorije Udruženja, koje se nalazi na prvom spratu zgrade na Mokušnicama.

Naime, da bi riješili ovo pitanje pristupa svojim članovima, kojih sada imaju 1.230 , ovo Udruženje planiralo je gradnju kosih ravni na oba ulaza u zgradu, kao i otvaranje postojećeg lifta na spratu, gdje je njihovo Udruženje,te su dosad obezbijedili sredstva za ovu gradnju u iznosu od 10.000 KM, projektnu dokumentaciju, kao i urbanističku saglasnost i dozvolu za radove.

-Kako je zgrada, u kojoj su naše prostorije u vlasništvu Federalnog zavoda MIO/PIO u više navrata i prošle i ove godine usmeno i pismeno tražili smo još nedostajuću saglasnost od Federalnog Zavoda, a potom i od Kantonalne administravine službe Zavoda sa sjedištem u Zenici, kako bismo mogli uvesti u posjed izvođača radova , ali do danas nemamo nikakav odgovor, – navodi Ekrem Tutnjić, predsjednik Udruženje invalida rada na prostoru Grada Zenice, ističući da im tako ističu i određeni rokovi za sredstva potrebna za gradnju ovih rampi.

(V.J.)
rtvze.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno