Sudske klupe

Video+foto: Arnelinim ubicama po 40 godina, incident nakon presude i reakcija porodice ubijene

Video+foto: Arnelinim ubicama po 40 godina, incident nakon presude i reakcija porodice ubijene – Za ubistvo Arnele Đogić iz Olova Kantonalni sud u Zenici osudio je Avdiju Selimovića i Muriza Brkića na po 40 godina zatvora.

Selimović i Brkić priznali su da su ubili Đogić zbog ljubomore, te je Sud to uzeo kao olakšavajuću okolnost, kao i da prije izvršenja ovog zločina nisu imali krivičnih djela. Zatvorska kazna predviđena za ovakav zločin je od 10 do 45 godina zatvora.

Podsjećamo Selimović i Brkić ubili su Arnelu Đogić 27. februara ove godine. Ubistvo je izvršeno s prethodnim umišljajem na okrutan, svirep i drzak način, a Selimović i Brkić su nakon ubistva bacile tijelo ubijene djevojke na teško pristupačno mjesto i otišli se zabavljati.
Tokom završne riječi i izricanja presude članovima Arneline porodice ukazivana je medicinska pomoć.

Porodica Đogić tvrdi da su više puta napadani od Selimovića prije nego je odlučio da ubije Arnelu. Međutim, tvrde oni, postupajući tužilac nije ozbiljno shvatao prijetnje koje je Selimović upućivao Arneli

Incident u sudnici tokom izvođenja osuđenih

Sud je prihvatio priznanje krivice Avdije Selimovića i Muriza Brkića. Podsjetimo, Selimović i Brkić su 27. februara Arnelu prvo pretukli, a potom joj preko usta vezali PVC uže kako ne bi mogla dozivati pomoć.Kada su stigli na mjesto Čudanski krševi, izvukli su je iz vozila, ubili nožem i bacili niz 70 metara duboku liticu prema kanjonu rijeke Stupčanice. Tijelo je pronađeno nakon trodnevne potrage. Selimović i Brkić su uhapšeni istog dana, a policiji su priznali kako su Arnelu ubili zbog ljubomore.

 Završne riječi tužilaštva i odbrane, te završno izlaganje sudije Enesa Malićbegovića na Kantonalnom sudu u Zenici – ubicama po 40 godina zatvora.

LIVE PRIJENOS IZ SUDNICE (slabiji kvalitet)

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem