Sudske klupe

Tužilaštvo odgovorilo na optužbe porodice Đogić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tužilaštvo odgovorilo na optužbe porodice Đogić – Kantonalno tužiteljstvo Zenica duboko suosjeća sa porodicom ubijene Arnele Đogić, ali u cilju objektivnog informisanja javnosti, a vezano za jučerašnje izjave u medijima, želimo istaći slijedeće činjenice:

Kantonaino tužilaštvo/tužiteljstvo je do sada, po podnesenoj prijavi Arnele i Aldine Đogić, zaprimilo samo jedan lzvještaj MUP-a Zenica, Uprava policije, PU V-PS Olovo. lzvještaj je podnesen zbog događaja koji se desio dana 28.06.2015. godine, za krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. stav 2. KZ F BiH, počinjeno od strane nepoznatog počinitelja, za kojeg je nakon izvršenih provjera naknadno utvrđeno da se radi o Selimović Avdiji.

Na osnovu navedenog lzvještaja postupajući tužitelj je proveo istragu, te u skladu sa utvrđenim činjeničnim stanjem donio Naredbu o obustavi istrage. U skladu sa Zakonom tužitelj je oštećene obavjestio o svojoj odluci te ih poučio o njihovom pravu da, ukoliko se ne slažu sa odlukom postupajućeg tužitelja, mogu uložiti prigovor Uredu glavnog tužitelja, što oštećene nisu uradile.

Vezano za navode porodice oštećene Arnele Đogić, iznesene u medijima, da je Arnela Đogić i prije i poslije događaja od 28.06.2015. godine primala prijetnje od optuženog Avdije Selimovića, isto nije prijavljivano Kantonalnom tužiteljstvu i o tome ovo Tužiteljstvo nije imalo nikakvih saznanja te u skladu s tim i nije moglo preduzimati potrebne radnje u cilju utvrđivanja istog.

Glede optužbi na rad tužitelja Ešrefa Sikire, želimo istaći da se ne radi o neodgovornom i neprofesionalnom tužitelju, već se radi o tužitelju sa dugogodišnjim iskustvom koji je u svom dosadašnjem radu pokazao izuzetno visok stepen profesionainosti, kvalitete i odgovornosti prema dužnosti koju obnaša, što potvrduju i svi rezultati njegovog dosadašnjeg rada.

Optužbe porodice pogledajte OVDJE



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno