Zabava

VIDEO: Zlatan Karić objavio novi singl 

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zlatan Karić, bosanskohercegovački pjevač i kantautor, objavio je novi singl „Wipe Yo Ego“. Pjesma je nastala u saradnji s Vanjom Jevrićem  (Fat V), DJ-om i producentom, a kao umjetnički odgovor na individualizam, egoizam i odsustvo zajedničke svijesti i djelovanja.

Tekst je pisao Karić, ponukan potpunim otuđenjem među ljudima, a koje je još više došlo do izražaja u pandemiji.

„ Ego je najveći čovjekov neprijatelj i najveće borbe vodimo sami sa sobom. Nekad izgubimo, nekad dobijemo. Međutim, gledajući cjelokupnu situaciju i naše društvo, čini mi se da mnogo češće gubimo i da „JA“ prevlada „MI“. I u tome je problem. Onog momenta kad prestanemo misliti na druge, i radimo sve kako bismo udovoljili prvenstveno sebi, pritom potpuno zanemarujući tuđe potrebe i osjećaje, prepustili smo se sebičluku i egoizmu iz kojeg nikad ništa dobro nije proizašlo. A tome svjedočimo svaki dan. Samo zajedno možemo mijenjati svijet, ali prije toga, hajmo mijenjati sebe“, rekao je, između ostalog, Karić.

Kadrovi spota snimljeni su, simbolično, na Kozari, a akcenat je stavljen na ljepotu i prihvatanje različitosti.

„Wipe Yo Ego“ je singl s albuma „Let Love Be Your Game“, a koji će uskoro biti objavljen.

Karić je, inače, poznat javnosti po hitovima „Irie“, „Let love be your game“, „Falling“, „Otvaram oči“, tako da ne sumnjamo da će i nova pjesma biti odlično prihvaćena.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno