Ljudi

Video: Živjeti islam – BiH – priča iz Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video: Živjeti islam – BiH – priča iz Zenice – Novi dokumentarni serijal na Al Jazeeri Balkans – Živjeti islam (VIDEO) – U nedjelju 19. juna 2016 u 17:05 sati pogledajte prvu epizodu serijala od tri dijela sa nazivom Živjeti islam – Bosna i Hercegovina.

zivjeti islam (7)Dokumentarni serijal „Živjeti islam“ je priča o svakodnevnom životu bosanskohercegovačkih muslimana. Kroz ovaj serijal u tri epizode predstavljamo muslimane, koji žive i praktikuju svoju vjeru.

Sve tri priče pokušavaju približiti osnovne životne principe aktera filma ljudima koji ne poznaju dovoljno muslimane koji praktikuju islam, predstavljajući ih kao roditelje, komšije, društvene aktiviste, humaniste, radnike, ljude koji imaju svoje hobije…

Ono što povezuje sve ljude koji se pojavljuju u ovim pričama jeste to da svakodnevno žive i praktikuju vjeru. To je ono što ih pokreće i daje im snagu da idu dalje i postižu još bolje rezultate u struci i grade ovo društvo i ovu planetu za buduće generacije.

U prvoj emisiji jedna od priča snimljena je o našem sugrađaninu, Saladinu Pašaliću. Pogledajte najavni video:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno