Ljudi

Zeničanin na čelu svjetske REEV-Med mreže

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničanin na čelu svjetske REEV-Med mreže – Jučer je na petoj Generalnoj skupštini REEV-Med mreže održanoj u Palermu-Italija izabran novi Izvršni odbor čije je predsjedavanje povjereno dekanu Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Prof.dr Nihadu Fejziću, dok je za zamjenika predsjednika izabran Prof. dr Ehab Abu Basha, dekan Veterinarskog fakulteta iz Jordana.

Veterinarski fakultet je u proteklom periodu započeo proces evaluacije i primjene evropskih standarda za osiguranje kvaliteta, pored toga Fakultet je nosilac ONE Health studijskog programa na engleskom jeziku, koji je međunarodno prepoznatljiv, a kao institucija Veterinarski fakultet je aktivni učesnik u brojnim međunarodnim projektima.

fejzNaime svi ovi razlozi su bili motiv članovima Generalne skupštine da svoje povjerenje ukažu Prof.dr Nihadu Fejziću dekanu Veterinarskog fakulteta za upravljanje REEV-Med mrežom u naredne dvije godine.

REEV-Med mreža je osnovana pod pokroviteljstvom i podrškom OIE – Svjetske organizacije za zdravlje životinja, a formirana je 2012. godine sa ciljem razmjene iskustava i zajedničkog djelovanja u oblasti evaluacije studijskih programa, razmjene nastavnika i studenata, zajedničkih naučnih projekata i jačanja nastavnih, infrastrukturnih i naučnh kapaciteta članica.

Nihad Fejzić je rođen 1967. godine u Zenici, gdje odrastao i školovao se. Bio je Načelnik Veterinarske službe Trećeg korpusa, direktor BosnaVET-a, te pomoćnik ministra poljoprivrede i veterinarstva ZDK. Cijelu biografiju pročitajte u PDF formatu OVDJE.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno