Ostali sportovi

VIDEO: Zeničanin Dejan Mileusnić osvojio drugo mjesto na takmičenju NCAA Divizija 2

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosanskohercegovački reprezentativac i rekorder u bacanju koplja, Zeničanin Dejan Mileusnić, osvojio je proteklog vikenda drugo mjesto na američkom univerzitetskom državnom takmičenju na otvorenom NCAA Divizija 2 na Emporia State univerzitetu u Kanzasu.

Mileusnić je, nastupajući za svoj Fresno Pacific univerzitet iz Kalifornije, ostvario dužinu od 79,01 metar, dok je pobjednički hitac Jordana Davisa iznosio 84.45 metara. Treći je s 74.17 metara bio Felix Markim.

– Zadovoljan sam nastupom, a ovo je ujedno bio i treći rezultat svih vremena u Diviziji 2, dok je pobjednički hitac Davisa, također, ujedno i najbolji u historiji.

Okončao sam treću godinu studija Kineziologije i sada se vraćam kući. Upravo sam na aerodromu u Frankfurtu.

Planiram uskoro nastupati na evropskim mitinzima. Planiram nastupiti u Zenici, 19. juna, ali i plan mi je prije tog mitinga da negdje nastupam. Vjerovatno ću 15. juna nastupiti u Novom Mestu (Slovenija) – najavljuje Mileusnić.

Mileusnić je više od deceniju državni rekorder, a najduži hitac ostvario je 2016. godine, kada je koplje bacio na dužinu 81.63 metra.

IZJAVA DEJANA MILEUSNIĆA NAKON NASTUPA

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno