Ostali sportovi

Održana završnica Kupa BiH košarke u kolicima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Savez košarke u kolicima Bosne i Hercegovine je u subotu, 25.05.2024.godine organizovao odigravanje 28. KUPA Bosne i Hercegovine, a domaćin KUP-a je bio Košarkaški invalidski klub “Una-Sana” Bihać. Odigravanje KUP-a Bosne i Hercegovine je bilo održano u Bihaću, a učešće su uzele sljedeće ekipe:

1. Košarkaški invalidski klub “Bosna” Zenica,
2. Košarkaški invalidski klub “Zmaj” Gradačac,
3. Košarkaški invalidski klub “Una-Sana” Bihać.

Prva utakmica je odigrana između domaćina KUP-a, KIK “Una-Sana” Bihać i KIK “Bosna” Zenica, gdje su domaćini izborili pobjedu sa rezultatom 48:42. Nakon toga je poražena ekipa odigrala utakmicu sa ekipom KIK “Zmaj” Gradačac, gdje je ekipa iz Gradačca izborila mjesto u finalnoj utakmici sa rezultatom 53:39.

Finalna utakmica je odigrana između ekipa KIK “Una-Sana” Bihać i KIK “Zmaj” Gradačac, te nakon veoma napete i izjednačene utakmice, titulu osvajača KUP-a Bosne i Hercegovine je zasluženo odnijela ekipa KIK “Zmaj” Gradačac sa rezultatom 59:74.

Čestitamo Košarkaškom invalidskom klubu “Zmaj” Gradačac na veoma dobroj igri i osvojenom KUP-u Bosne i Hercegovine.

Nakon odigranih utakmica, Savez košarke u kolicima Bosne i Hercegovine je održao press konferenciju u prostorijama Hotela “Emporium” u Bihaću. Predsjednik UO Saveza, gosp. Alaga Pašić je čestitao svim ekipama na dobro odigranim utakmicama te je istakao da je odigravanjem ovog KUP-a zvanično završena takmičarska sezona 2023/24 i 29. Prvenstvo Bosne i Hercegovine, te da smo ponosni što smo uspjeli zadržati kontinuitet u organizovanju ovako bitnog takmičenja za košarku u kolicima u Bosni i Hercegovini te osobe sa invaliditetom.

Napomenuo je također da sada za naše košarkaše slijedi kratka pauza, te da nove aktivnosti koje se tiču organizovanja priprema Reprezentacije košarke u kolicima Bosne i Hercegovine za učešće na Evropskom prvenstvu košarke u kolicima “B” divizije kreću već početkom mjeseca jula. Evropsko prvenstvo košarke u kolicima “B” divizije će biti održano od 27.07.-04.08.2024.godine u Sarajevu i domaćin prvenstva je Savez košarke u kolicima Bosne i Hercegovine, a naša Reprezentacija će se boriti za ulazak u “A” diviziju – ulazak među najbolje ekipe Evrope.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno