Ostali sportovi

Zbog održavanja EP-a u Rimu 15. atletski miting “Zenica 2024” prolongiran za 19. juni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Petnaesti međunarodni atletski miting “Zenica 2024”, kojeg zenički Atletski klub Zenica tradicionalno organizira prve srijede u junu, ove će godine biti održan 19. juna.

Razlog prolongiranja termina ovogodišnjeg mitinga, kako je u izjavi kazao direktor Aziz Kevelj, je Evropsko seniorsko prvenstvo u Rimu, koje se održava od 7. do 12. juna.

– Očekujemo da takmičari, koji će nastupiti na EP-u, budu tu. Da je miting prije EP-a, teško bi ih bilo dobiti pa je to osnovni razlog zašto smo prolongirali termin za 19. juni. Nadamo se finom vremenu, sportskom ugođaju i dobroj konkurenciji – kazao je Kevelj, koji je napomenuo da su počeli razgovore s mogućim kandidatima za nastup.

Organizatori, dodao je, očekuju nastup takmičara iz 15-ak država, koji će se takmičiti u standardnih osam muških te sedam ženskih disciplina.

Kevelj ističe kako se nadaju nastupima najuspješnijih bh. atletičara, olimpijskih kandidata Amela Tuke i Mesuda Pezera.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno