Zenica

VIDEO: Završetak tunela Zenica predviđen za maj 2023. a u promet će biti pušten tokom 2024.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Završetak izgradnje poddionice Ponirak-Vraca, odnosno tunela Zenica, planiran je za maj 2023. godine, a u promet će biti pušten tokom 2024. kao dio prometne cjeline zajedno sa preostale tri poddionice koje povezuju ovaj dio autoceste, a grade se na relaciji Zenica-Žepče.

Tako će za dvije godine korisnici imati mogućnost voziti autocestom bez prekida na dužini od oko 130 kilometara, od Bradine na ulazu u Hercegovinu do Poprikuša nadomak Žepča.

Benefiti koje će omogućiti otvaranje tunela Zenica i ostalih poddionica su brojni (bolji pristup manjim gradovima, poboljšanje bh. turističke rute, unapređenje trgovinskih tokova i sl.), ali posebno je važno istaknuti konkretne benefite za lokalno stanovništvo koji će biti osigurani kroz izgradnju poddionice Ponirak-Vraca.

Dugogodišnja praksa javnog preduzeća Autoceste FBiH je da kroz projekte izgradnje autoceste na Koridoru Vc ulaže i u lokalnu zajednicu. Tako će po završetku i ovog projekta Autoceste FBiH u sklopu Sporazuma o realizaciji projekata iz programa prijateljskog okruženja vratiti u prvobitno stanje lokalne ceste dok je izgradnjom novog vodovoda na ovom lokalitetu već riješen problem manjka vode na slavinama stanovništva.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno