Naše

VIDEO: Sramno ponašanje u centru grada – iz humanitarnog kontejnera u po dana krali odjeću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Sramno ponašanje u centru grada – iz humanitarnog kontejnera u po dana krali odjeću – Naš prijatelj i čitalac danas je zabilježio sramno ponašanje mladih osoba, koje su snimljene danas u centru Zenice.

Kako bi se smanjila količina odvoza otpada na sanitarnu deponiju, te omogućilo humano djelovanj, Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenice izvršila je u novembru prošle godine nabavku i postavljanje dva kontejnera za odlaganje odjeće i obuće na području grada.

Po uzoru na evropske i svjetske gradove, Zenica je dobila kontejner za odjeću i obuću, koji su ustupljeni na korištenje Crvenom križu, a jedna od prvobitnih lokacija, uz onu na Odmutu – Bulevaru Ezhera Eze Arnautovića, naknadno je morala biti promijenjena.

Naime, nakon negativnih iskustava u Crkvicama (kod Dom porodice) i bacanja komunalnog otpada, kao i zloupotrebe kontejnera, on je izmješten kod Lamele, na lokaciju ispred Crvenog križa Grada Zenica, u ulici Bulevar Kulina bana.

Za ove namjene iz budžeta Grada izdvojeno je 3.950,40 KM i radi se o pilot projektu koji treba dati odgovor na pitanje, da li građani na pravi način koriste ovakva kontejnerska mjesta.

A kako su ih “koristili” danas neki naši mladi sugrađani, ostalo je zabilježeno u kratkom videu.

Još jednom molimo građane da postupaju savjesno i u kontejnere za tekstil ne odlažu komunalni otpad jer se na taj način uništava i odjeća koja je namijenjena licima u stanju socijalne potrebe.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno