fbpx
Naše

Pismo čitateljke – majke: Ružica Trogrlić – Tražim kosti svog sina

Pismo čitateljke – majke: Ružica Trogrlić – Tražim kosti svog sina – Moj sin, Nenad Trogrlić (1970) nestao je u Zenici 15. septembra 1993. godine. Tog dana izašao je iz stana na Bulevaru, rekao da ide kupiti cigarete – i nestao bez traga. Do danas njegovi ostaci nisu nigdje nađeni. Za rata, do raspada HOS-a Zenica, bio je u osiguranju Mladena Holmana. Poslije raspada HOS-a nije se priključio nijednoj vojsci, jednostavno je bio civil koji je ostao u svom gradu.

Prošlo je više od 25 godina od dana kad je moj sin nestao netragom. Svjesna sam da je njegov život ugašen u septembra 1993., u onom ratnom haosu ratne Zenice. Ne tražim pravdu, ne tražim krivce, imena… Jedino što tražim je informacija – gdje su kosti
mog sina Nenada?

Ne znam više gdje nismo tražili i koga sve nismo pitali, bez uspjeha. Za politiku me nije briga, rat je odavno prošao. Apeliram na ljudskost , ako još postoji – recite mi gdje su kosti mog sina.

Ne tražite novac za informaciju- ova starica je tog momka začela, nosila, rodila, dojila, školovala… kosti djeteta se majci ne prodaju. Negdje u ovom gradu mora da postoji neko ko zna gdje su njegove kosti. Ja, majka, starica, molim – javite se, anonimno, bez straha, ne tražim detalje sinove smrti, samo želim da nađem njegove kosti, da ih sahranim dolično.

Ružica Trogrlić, Bare 45,72260 Busovača