Naše

Pismo čitateljke – majke: Ružica Trogrlić – Tražim kosti svog sina

Pismo čitateljke – majke: Ružica Trogrlić – Tražim kosti svog sina – Moj sin, Nenad Trogrlić (1970) nestao je u Zenici 15. septembra 1993. godine. Tog dana izašao je iz stana na Bulevaru, rekao da ide kupiti cigarete – i nestao bez traga. Do danas njegovi ostaci nisu nigdje nađeni. Za rata, do raspada HOS-a Zenica, bio je u osiguranju Mladena Holmana. Poslije raspada HOS-a nije se priključio nijednoj vojsci, jednostavno je bio civil koji je ostao u svom gradu.

Prošlo je više od 25 godina od dana kad je moj sin nestao netragom. Svjesna sam da je njegov život ugašen u septembra 1993., u onom ratnom haosu ratne Zenice. Ne tražim pravdu, ne tražim krivce, imena… Jedino što tražim je informacija – gdje su kosti
mog sina Nenada?

Ne znam više gdje nismo tražili i koga sve nismo pitali, bez uspjeha. Za politiku me nije briga, rat je odavno prošao. Apeliram na ljudskost , ako još postoji – recite mi gdje su kosti mog sina.

Ne tražite novac za informaciju- ova starica je tog momka začela, nosila, rodila, dojila, školovala… kosti djeteta se majci ne prodaju. Negdje u ovom gradu mora da postoji neko ko zna gdje su njegove kosti. Ja, majka, starica, molim – javite se, anonimno, bez straha, ne tražim detalje sinove smrti, samo želim da nađem njegove kosti, da ih sahranim dolično.

Ružica Trogrlić, Bare 45,72260 Busovača

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem