Ljudi

VIDEO: Saša dvije godine spava u tunelu usred grada – Dok sam prosio, ukrali su auto u kojem sam spavao

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saša dvije godine spava u tunelu usred grada: Dok sam prosio, ukrali su auto u kojem sam spavao- Saša Simić iz Zenice već dvije godine živi i spava u tunelu usred grada.

Nedaleko od ulaza Arcelor Mittala, nekadašnje Željezare, ima dušek, tri deke i nešto ličnih stvari. Nema ni mobitel ni sat pa kada svane prvo pogleda na veliki sat u susjedstvu.

Saša je rođeni Zeničanin i ima 45 godina. Nakon što su mu roditelji umrli, općina mu je uduzela stan u kojem je živio s roditeljima. Tri godine je živio u automobilu Golf ali su ga lopovi ukrali.I ako je dobio rješenje od Centra za socijalni rad, još mu nije ni jedna marka uplaćena. Tako tvrdi za YouTube kanal Srećka Stipovića, koji je posjetio ovog beskućnika.

– Ne znam još nikoga u Zenici da živi u tunelu. Stan nije bio na nas, općina ga je uzela. Izašao sam iz stana, dobio neku socijalu i kupio auto, izgubio i auto i sada sam ovdje. Invalid sam u desnu ruku već 15 godina. Nemam nikakvu pomoć od toga. Nisam još nikakav novac dobio. I gladan sam i žedan, vjerujte. Sanela mi donese hljeb, konzervu i nešto. Ali to kad naleti. Nije stalno, priča Saša.

Dodaje da ne vidi izlaz iz ove situacije dok ne dobije novac pa da ponovo kupim auto.

– Ne bi puhalo toliko koliko sad ovdje puše. Barem to. Ovo je ipak tunel. Ovdje smrdi i strašno je, znam, ali navikao sam. Upilo je i postalo mi je svejedno. Bolje mi je sjediti ispod drveta gdje sam i bio. Ustanem čim svane, sjednem na stepenice i ko mi šta da. Počitav dan tako. Pa se vratim ovdje legnem i to je to. Novi dan nova nafaka. Ovdje živim skoro dvije godine, dvije zime. Ne znam ko mi je ukrao auto. Dok sam otišao da isprosim i kupim hljeb, ukrali mi auto. Prijavio sam policiji, ali ništa oni, ko će to naći. To ne vrijedi ni 200 maraka ali to mi je bio krov nad glavom, ispričao je.

Autor: Srećko Stipović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno