Ljudi

VIDEO: Rock art imagination by Milenko Šećerović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U CineStar cinemas Zenica premijerno je prikazan dokumentarni film o umjetničkom stvaralaštvu slikara Milenka Šećerovića u prepunoj velikoj sali ovog kina. Autor i producent ovog filma je Dragan Gavrilović – studio DRAGANFILMS u Melbourne – Australija.

U vrijeme kada filmska industrija u BiH ima nedovljna sredstva za ovakve filmske projekte slikar Milenko Šećerović je nakon projekcije filma istakao da je film snimljen bez ikakve finansijske podrške i sredstava za kulturu i da budžet ovog filma čini prijateljstvo koje već dugo godina ima sa autorom Zeničaninom Draganom Gavrilovićem, sada sa adresom u Melburnu i ostalom filmskom ekipom: kamermanima Ismirom Sačakom i Benjaminom Mostićem, dron pilotima Dadom Ruvićem i Borisom Džampom, zatim Sanjom Stević autoricom tekstova u filmu, Almirom Hadžajlićem Labudom naratorom i jednim od najpoznatijih ličnosti u medijskim komunikacijama u BiH i Dragoljubom Crnčevićem frontmenom Dr.Project Point Blank Blues Band iz Beograda, čija muzika je u filmu uz posebnu podršku producenta PGP RTS.

Ovaj izuzetan film o umjetniku Milenku Šećeroviću možete pogledati na linku:Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno