Ljudi

IN MEMORIAM: Asim Musić Ako

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

IN MEMORIAM: Asim Musić Ako- S neizmjernom tugom primili smo vijest da je naš dragi prijatelj Asim Musić, odmilja zvani Ako, zauvijek sklopio svoje mile oči

Cijeli se život naš Ako hrabro nosio sa mnogim izazovima, zbog kojih je zavrijedio poštovanje svoje zajednice kao veliki čovjek. Sa zadovoljstvom se, puna srca odazivao na naše humanitarne akcije i projekte, posvećene djeci s posebnim potrebama i djeci iz drugih socijalno ugroženih grupa.

Naročito je bio posvećen u pomaganju svojih sugrađana Roma, koje je predstavljao u Gradskom vijeću Zenica u mandatu 2016-2020. godina. Možda Ako nije bio vičan češće izlaziti za govornicu, ali svi mi koji smo ga dobro poznavali možemo posvjedočiti koliko se cijelom dušom borio za unapređenje položaja zeničkih Roma, bez da se time ikada hvalio ili tražio priznanje za svoje zasluge. Ako je sve to smatrao svojom ljudskom dužnošću.

Skroman i tih, kakav je bio, jedva se usudio požaliti na svoju tešku situaciju, u kojoj se našao nakon odlaska u mirovinu, kada je obolio od raka pluća. I s njim se Ako uhvatio u koštac i borio se da ozdravi, zahvalan i kada se neko sjeti da ga upita kako je.

Nažalost, rak je bio jači 😥😥😥

Vjera u vječni život poslije smrti tješi nas nadom da Dragi Bog najbolje zna za sva Akina dobra djela, jer ljudi brzo i lako zaboravljaju. I da će ga zbog toga nagraditi najljepšim mjestom u Džennetskom ružičnjaku 🙏🙏🙏

Hvala ti, divna dušo, što si bio dio naših života ❤️

Ivan Petrović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno