Nogomet

VIDEO: PRESS NK Čelik o detaljima sudskog predmeta protiv Grada Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: PRESS NK Čelik o detaljima sudskog predmeta protiv Grada Zenice-  Pripremno ročište u sudskom sporu kojeg je Nogometni klub Čelika pokrenuo protiv Gradske uprave Grada Zenica zbog nepoštivanja prošle godine potpisanog Sporazuma o saradnji, zakazano je za 13. januar iduće godine, istakao je na današnjoj pres-konferenciji klupski advokat Tarik Hadžimahmutović. Tačan iznos novca za koji je klub oštećen nepoštivanjem tog sporazuma od Grada, napomenuo je Hadžimahmutović, utvrdit će tek na samom pripremnom ročištu.

-Obzirom na interes javnosti, ja ću, u svojstvu advokata NK Čelik, zahtjevati da se osiguraju tehnički uslovi da svi zainteresovani mogu prisustvovati suđenju- najavio je Hadžimahmutović. Sugerirao je da bi se ta rasprava „mogla održati i u sali Gradskog vijeća Zenica“, jer je upravo to mjesto gdje se, podvukao je,  trebao riješiti nastali problem te spriječiti da se uopće i vodi sudski spor.

-Imamo, nezvanično, informaciju da će to pitanje biti postavljeno na sjednici GV Zenica. Da se zaustavi ovaj slučaj bez presedana, da gradski klub tuži svoj Grad- kazao je Hadžimahmutović.   Vršilac dužnosti direktora i član Upravnog odbora zeničkog kluba Emir Čerim istakao je kako je Grad, u ovom trenutku, dužan klubu na ime neisplaćene razlike od izdavanja poslovnih prostora na Stadionu „Bilino polje“, oko 194.000 KM.

-S tim bismo novcem mi izmirili sve obaveze prema igračima i krenuli u razgovore s povjeriocima koji su blokirali klupski račun. Siguran sam da bi, do kraja iduće godine, kluspki račun bio deblokiran, a to bi za nas značilo kao „osvajanje Lige prvaka“- kazao je Čerim. On je pozvao Gradsko vijeće i Gradsku upravu Zenice, na čelu s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, da “prestanu s brukanjem tog grada”. Čelik je u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine – grupa Centar trenutno šesti, s 26 bodova, odnosno 10 bodova manje od lidera i izvjesnog prvaka jesenjeg dijela Stupčanice iz Olova, koja je u 14 mečeva osvojila 36 bodova. Ostalo je da se, narednog vikenda, odigra još jedno kolo a drugoplasirana visočka Bosna ima 29 bodova.

Ostaje da se registrira i meč 14. kola, u kojem je Čelik na svom terenu, upravo protiv Bosne, vodio s 1:0, ali je taj susret prekinut u 60. minuti zbog utrčavanja zeničkih navijača na teren Stadiona „Kamberovića polje“, u momentu kada je za goste iz Visokog bio dosuđen penal.Klub je najavio da će angažirati stručne osobe koje će izanalizirati suđenje na tom meču, nakon čega ne isključuju ni mogućnost da pokrenu sudski postupak za zaštitu interesa kluba.

-Pozivam da svi zajedno počnemo gledati na uzroke, a ne na posljedice nekog problema- istakao je Čerim. Hadžimahmutović je istakao kako vode „puno značajnije bitke van terena“, za osiguranje uslova za normalan rad kluba, ali da ne mogu zanemariti ni stvari koje se dešavaju na samom terenu te im odmažu u postupku povratka kluba u društvo najboljih bh. klubova.

RADIO ZENIT LIVE



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno