Nogomet

Press u NK Čelik: Zakazano pripremno ročište za tužbu NK Čelik protiv Grada Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije. Povod za press  je upoznavanje javnosti sa detaljima sudskog predmeta protiv Grada Zenica, te dešavanja na nedjeljnoj, prekinutoj utakmici između NK Čelik i NK Bosna Visoko, odigranoj na „A“ terenu Kamberovića polja.

Prisutnim novinarima obratili su se Tarik Hadžimahmutović, klupski advokat i Emir Čerim, član Upravnog odbora-direktor NK Čelik. Moderator na pressu bila je Ajna Suljić, PR u NK Čelik, koja je predstavila učesnike pressa i najavila povod za održavanje pressa.

Advokat Hadžimahmutović je na početku pressa obavjestio javnost o stanju u predmetu po tužbi koju je Nogometni klub Čelika pokrenuo protiv Gradske uprave Grada Zenica zbog nepoštivanja, prošle godine potpisanog, Sporazuma o saradnji. Ročište je zakazano za 13. januara 2022.godine:

-Ovom prilikom moram izvijestiti javnost da je konačno zakazano pripremno ročište na Općinskom sudu u Zenici u predmetu NK Čelik protiv Grada Zenica u vezi ugovora koji je potpisan, a koji se ne poštuje već evo godinu dana. Ročište je zakazano za 13. januar 2022. godine za 09,30 sati. Moram kazati da je ročište javno i ono što mi pretpostavljamo, s obzirom na to da će biti veliki interes javnosti. Vjerujem da će se ročište održati u Velikoj sali Gradske uprave, što bi sigurno bilo simbolično jer je to mjesto, gdje se ovaj problem trebao ranije riješiti, a ne dovesti nas sve u ovu situaciju. Činjenica da nije još kasno da se ovo ročište ne održi, ako se ispoštuju ugovorne obaveze koje su potpisane, a može se u međuvremenu dogoditi i nagodba u vezi dugovanja Grada prema NK Čelik -, kazao je po ovom pitanju Čelikov advokat, što će, sasigurno, obradovati navijače Čelika.

Po drugoj temi u vezi dešavanja na prekinutoj utakmici NK Čelik-NK Bosna Visoko, advokat Hadžimahmutović je istakao:

-Ja nisam kompetentan da kažem da li su službena lica obavila posao u skladu s pravilima, ali ono što je činjenica da mi nećemo pustiti dalje da se takve stvari dešavaju, nego ćemo angažovati stručna lica i tražiti zvanični izvještaj. Mi ćemo nakon toga poduzeti određene radnje, možda ako bude elemenata i krivično-pravne odgovornosti. Ovo je s ciljem da se zaštiti klub, jer ovi momci u klubu rade pravično uz poštivanje svih normativnih akata i radnji, tako da očekujem isti tretman i u takmičenju, odnosno savezu, te kod službenih lica. Čelik ima značajnije bitke trenutno, osim da se bavim službenim licima, ali nećemo dozvoliti više ovakve stvari da se dešavaju u budućnosti. U tom smislu, početkom decembra, održat ćemo zajednički sastanak sa još nekim predstavnicima klubova, koji imaju iste probleme sa suđenjem -, zaključio je Hadžimahmutović.

Prisutnim se obratio i direktor kluba, Emir Čerim:

-Očekujemo odluku o utakmici protiv Bosne, pa ćemo dalje mi poduzeti radnje. Moramo da gledamo na uzroke šta je došlo do onoga što se desilo na meču protiv Bosne iz Visokog. Ugled ovog kluba se rušio 25 godina svugdje, kako ovdje u gradu, tako i u savezu. Sada su na čelo kluba došli mladi ljudi koji rade kako treba i naravno da mnogima smetamo. Mi idemo beskompromisno u borbu za bolji Čelik, mi nećemo prezati niti se ustručavati ni za čime da sačuvamo ugled ovog kluba i vratimo ovaj klub gdje mu je i mjesto. Grad Zenica je s današnjim danom dužan NK Čelik 193.897 KM i s tim novcem ove godine smo mogli riješiti sve dugove prema igračima, te sam uvjeren da bi već naredne godine imali odblokiran račun, što bi za nas bilo kao osvajanje Lige prvaka-, istakao je Čerim.

Upitan da li su zadovoljni sa bodovnim bilansom Čelika u jesenjem dijelu sezone, Čerim ističe da su zadovoljni, obzirom da ekipu čine, uglavnom, mlađi igrači, a neki su tek izašli iz juniora. Kaže da imaju samo pet igrača preko 25 godina starosti.

Tekst i foto

E. Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno